Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja

Najstariji sin je hedonist, srednji ženskast, pa je izabran Jong-in

kim
AFP
21.09.2010.
u 18:14

Princ nasljednik volio se natjecati i isticati još u dječačkim danima. Stekao je dobro obrazovanje u Švicarskoj, ali neiskusan je.

Nakon trideset godina ponovno se u Pyongyangu održava kongres Komunističke partije Sjeverne Koreje. Kao što je prije trideset godina bio velik dan za dragog vođu Kim Jong-ila (68), jer ga je njegov tata, utemeljitelj Sjeverne Koreje i veliki vođa Kim Il-sung, ubacio u političku vatru i praktično imenovao nasljednikom, tako će 28. rujna biti velik dan za mlađahnog Kim Jon-ina (29). Kako sada stvari stoje, partija će najmlađeg Kima praktično imenovati nasljednikom njegova oca Kim Jong-ila. On je izabran jer je nakon višegodišnjeg promišljanja Kim Jong-il procijenio da su njegova dva starija sina nepodobna za tako odgovornu funkciju.

Težak srčani udar

Najstariji sin previše je neozbiljan i sklon hedonizmu, dok srednji ima “osjetljivu žensku dušu”. Kim Jong-il počeo je ozbiljnije tražiti svoga nasljednika prije dvije godine kad je doživio težak srčani udar. Obolio je i od dijabetesa, a na rijetkim fotografijama vidljivo je da mu nekada bujna kosa rapidno opada. Redovito odlazi na tajne medicinske tretmane u Kinu. Princ nasljednik Kim Jon-in (29) gotovo je potpuno nepoznat. Službene korejske vlasti još nisu objavile njegovu sliku.

Hvale ga mediji

Ipak, u posljednje vrijeme državni mediji počeli su ga neumjereno hvaliti te puštati pjesme o njemu, što samo potvrđuje da ga pripremaju za “nešto veliko”. Japanski kuhar, koji je radio na “dvoru u Pyongyangu”, u svojim memoarima tvrdi da je Kim Jong-in bio vrlo ambiciozan još u dječačkim danima te da se volio natjecati i isticati. Pokazivao je i fizičku snagu koja je osvojila oca. Iako je stekao odličnu naobrazbu u Švicarskoj, promatrači ističu da je neiskusan za upravljanje državom.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
Babaroga
09:57 22.09.2010.

North Korea = Best Korea.

OB
-obrisani-
11:20 22.09.2010.

Veselje u komunističkom \"raju\".

KU
kukuriku
18:58 21.09.2010.

..blago njima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije