Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugopolje

Najstarija baka Splitsko-dalmatinske županije proslavila 108. rođendan

Anđa Perić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
13.10.2018.
u 18:30

Anđa Perić je rođena 13. listopada 1910. godine, ima sina i dvije kćeri, četiri unuka, tri praunuka i praunuku, živjela je u pet država i doživjela tri rata

Najstarija stanovnica Splitsko-dalmatinske županije Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja u subotu je u krugu svoje obitelji proslavila 108 rođendan.

Za razliku od prošle godine kada je hodala uz pomoć hodalice ove godine je proslavu dočekala u krevetu.

Njen sin Vlade (75), koji se zajedno sa suprugom brine o majci, rekao je da je "zalegla" nakon što joj je prije deset mjeseci umro brat u 96. godini.
 
"Do bratove smrti je imala veliku volju za životom, no nakon toga kaže da je bolje da je ona umrla. Do sada je bila dobrog zdravlja, ne pije nikakve tablete, svakog dana popije dva decilitra domaćeg vina i voli meso", otkrio je slavljeničin sin.

Kako je rekao, osim zdravog života na selu za dugovječnost njegove majke najbitniji su geni, a da je tomu tako svjedoči i dugovječan život još nekih njegovih predaka.

Anđa Perić je rođena 13. listopada 1910. godine, ima sina i dvije kćeri, četiri unuka, tri praunuka i praunuku, živjela je u pet država i doživjela tri rata. U školu nije išla, ali je čitav svoj život teško radila. Tako bi svaki dan pješačila 25 kilometara do Sinjskog polja, a na leđima nosila teret. Sadila je kukuruz i krumpire, uzgajala životinje.
 
Anđi Perić rođendan će sutra čestitati i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

>> Pogledajte tko su bili ovi misteriozni ljudi

Komentara 7

ST
Stipan
18:37 13.10.2018.

Neka joj Bog dadne još toliko godina, .sigurno je i zaslužila.

CR
crodux
20:59 13.10.2018.

ovo su žene heroine i o njima se treba pisati a ne o nekim vrtiguzicama i vucibatinama!

TT
tTony
05:34 14.10.2018.

Baka siguro ne kupuje namjernice u konzumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije