Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE RINGWALD

Najpoznatiji šibenski kriminalac proslavio se sa svojim zločinima, a viđali su ga kako se šeće s mačetom

Stipe Ringwald
Foto: Šibenik.in
1/3
12.12.2019.
u 13:21

Iako je poznat kao nagrađivani motorist, Stipe Ringwald poznatiji je u javnosti po svojem podebljem kriminalnom dosjeu.

Jutros u Šibeniku uhićen je Stipe Ringwald za kojeg policija sumnja da je egzekutor u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića iz Piska 9. studenog u Omišu. Ringwald je otprije poznat policiji, kao i široj javnosti. On je sakupio više od stotinu kaznenih prijava, koje uključuju prijave od nasilničkog ponašanja, napada na službenu osobu, zlouporabe opojnih droga.

Mjesec dana bio u bijegu

Javnost ga je upoznala zbog prometne nesreće kad je iz njegova automobila ispala maloljetna djevojka. Kako navodi Šibenik.in, tada se pričalo da ju je ostavio na cesti pa se smrznula te navode kako ga se u posljednje vrijeme moglo vidjeti kako nosi u ruci mačetu.

Ringwald je uhićen u rujnu 2004. godine na španjolsko-francuskoj granici kad su kod njega otkrili 26 kg hašiša. Francuska ga je sljedeće godine izručila Hrvatskoj. 

Kako navodi Slobodna Dalmacija, on je u travnju 2006. godine banuo je u stan tada 19-godišnje djevojke u Zagrebu, gurnuo je na krevet, sjeo na nju držeći joj ruke jednom rukom iznad glave i počeo je mlatiti šakom. Kad je pokušala pobjeći, trčao je i vikao za njom: 'Ubit ću te, izdala si me...'.

Širom javnosti postao je poznat kad je sudjelovao u tučnjavi na Hvaru u kojoj su bila pretučena dva tamnoputa britanska turista. Navodno je njegova tadašnja djevojka Karla Krneta flertovala s Britancima. Stipe Ringwald poludio je i napao ih. Policija ih je tražila mjesec dana i uhitila u podrumu jednog vinkovačkog kluba. 

Ringwald je zaradio 2008. godine metak u leđa na parkiralištu hotela “Poreč” u Poreču, a u veljači ove godine Hrvoje Vincetić, koji je bio optužen za pokušaj ubojstva, oslobođen je optužbi jer je Sud procijenio da je postupao u nužnoj samoobrani.

Hrvatsku tužio Europskom sudu za ljudska prava 

On je 2011. godine osuđen sa svojom majkom i dvojicom pomagača za prodaju marihuane vrijedne 240 tisuća kuna. Uhićeni su u veljači 2010. godine u akciji USKOK-a i šibenske policije koji su pronašli 4,6 kilograma marihuane u kući Ringwaldovih u Šibeniku. Kao prvooptužen Ringwald je nepravomoćno osuđen na pet godina i četiri mjeseca, druga dvojica dobila su po pet godina, dok je njegova majka dobila dvije godine zatvora zbog pomaganja. 

Ringwald je na suđenju prigovarao da mu je povrijeđena presumpcija nevinosti jer su policajci prije pokretanja kaznenog postupka novinarima izjavili da su uhićenici krivi za preprodaju droge te je tužio Hrvatsku zbog kršenja njegovih prava Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Sud je njegov zahtjev odbacio, pišu 24sata. 

Komentara 26

PH
Petarstijena-HR
13:42 12.12.2019.

Da sam ministar unutarnjih poslova, potpisao bih uredbu o izvanrednom uhićenju svih šefova policije u Šibeniku i sudaca, koji su do sada vodili predmet o ovom teškom kriminalcu i razbojniku. Treba ih sve smjeniti, potom uhapsiti i s njima na doživotni zatvor!!!!!!!!!!!!! Podržavam otvaranje Golog otoka za ovakve pojedince i suodgovorne učesnikeiz policije i sudstva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZA
zagabria2
13:47 12.12.2019.

Kako je krenuo neće se izvuć bez prekršajne kazne od 1000 Kn. Iznad toga malo je vjerojatno

MO
modovisisajteMaraschino
14:14 12.12.2019.

crveni karton za Večernji zbog objave svastike i veličanja nacizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije