Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen?

Najpoznatiji kineski disident pronađen mrtav u bolnici

Smrtna kazna
06.06.2012.
u 20:28

Ne možemo isključiti mogućnost da su ga čuvari mučili do smrti, a potom namjestili njegovo samoubojstvo, zaključio je Centar za informiranje o ljudskim pravima u Hong Hongu.

Najpoznatiji kineski disident Li Wangyang, koji je postao poznat kada je uhićen i zatvoren tijekom prodemokratskih prosvjeda na Tiananmenu 1989., pronađen je mrtav u bolnici u kojoj se liječio zbog srčanih problema.

Iako je zatečen u položaju koji upućuje na pomisao da si je sam oduzeo život, Lijeva obitelj i liječnici sumnjaju da je ono namješteno od strane treće osobe, piše BBC. Wangyangov šurjak Zhao Bazhu ispričao je kako je Li pronađen s bijelim povezom oko vrata koji je bio zavezan za rešetku na prozoru. Smatra kako je malo vjerojatno da si je Li sam oduzeo život  jer unatoč teškoj bolesti nikada nije imao suicidalne misli.

- Ne možemo isključiti mogućnost da su ga čuvari mučili do smrti, a potom lažirali njegovo samoubojstvo - zaključio je i Centar za informiranje o ljudskim pravima u Hong Hongu.

Li je kao poznati aktivist za radnička prava proveo ukupno 22 godine u zatvoru jer su ga kineske vlasti dva puta osudile za 'poticanje subverzija'.

Komentara 8

DJ
djakputnik
20:58 06.06.2012.

Lijeva obitelj i liječnici sumnjaju da je ono iscenirano od strane treće osobe Ne možemo isključiti mogućnost da su ga čuvari mučili do smrti, a potom iscenirali njegovo samoubojstvo "ISCENIRANO" ? A di ste učili hrvatski jezik?

UK
Ugo Kajvez
22:00 06.06.2012.

Nesreća, žalim čovjeka - sućut, ........ ali mislim da se čovjek poskliznul na sapun, .... svugdje se takve nesreće događaju, guantanamo, zatvor haškog suda i drugdje ........

Avatar ("(*_*)/")
("(*_*)/")
21:42 06.06.2012.

"inscenirati" Rječnik hrvatskog jezika,stranica 445. ,Vladimir Anić, Novi Liber, 2003.,Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije