Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Soňa Peková

Najpoznatija češka virologinja: Ne idite u Hrvatsku, ostanite doma

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
10.06.2020.
u 11:07

– Cilj je spriječiti unos virusa iz područja u kojima je virus još potencijalno aktivan – kazala je Peková

Najpoznatija češka virologinja Soňa Peková pozvala je Čehe da ove godine izbjegnu putovanja u Hrvatsku te da ostanu doma i tako pomognu domaćem gospodarstvu. 

– Ako netko mora, neka ide, ali ja ću sigurno ostati doma. Molim i sve koji ne moraju putovati u Hrvatsku ili Južnu Ameriku da to ne učine ove godine. Cilj je spriječiti unos virusa iz područja u kojima je virus još potencijalno aktivan – kazala je Peková u intervjuu za Novinky.cz ističući uvjerenje da će sve uskoro proći i vratiti se u normalu. No do tada bi svi, smatra ona, trebali ostati u Češkoj.

– Prikladno je ostati kod kuće ove godine. Molim ljude u našoj zemlji da podrže domaći turizam jer su mjere zbog koronavirusa vrlo loše utjecale na mnoga područja, od kulture do turizma – dodala je.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar patriot-2010
patriot-2010
11:17 10.06.2020.

Svašta. U Hrvatskoj i Brazilu ima jednako virusa? Raspali glupost i ostane živa. Ako su ovakvi stručnjaci u Češkoj zaustavili virus, onda se s pravom pitamo ''tko je ovdje lud?''

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
11:20 10.06.2020.

Muž joj neda na ljetovanje pa bi i druge odvratila od slane vodice

KE
kecumica
11:19 10.06.2020.

Zločesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije