Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović oštro odgovorio:

'Najoštrije osude zbog toga što imam stav stigle su od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E'

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je selo Majska Poljana
Igor Kralj/PIXSELL
07.02.2021.
u 12:59

Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste, poručio je predsjednik

Nakon što su ga iz udruge B.a.B.e prozvali oko izjave o ženama, žrtvama spolnog uznemiravanja i nasilja, predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E. Poput zaboravljivih holivudskih glumica - koje one sada brane od mene - predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren. I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame. Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’. Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti.

Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj. Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog", napisao je Milanović.

Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge...

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 7. veljače 2021.

 

Ključne riječi

Komentara 58

DU
Deleted user
13:23 07.02.2021.

Tim akronimom vrijeđaju naše prave babe koje su nas odgojile. Inače o njihovoj pomoći ženama žrtvama imam vrlo ružnu blisku priču,tek tolko.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
13:30 07.02.2021.

Ginekologinja u jednoj bolnici u Dalmaciji , uz prigovor savjesti , odbila je raditi abortus ,i zakon to dopusta , u bolnici su joj neopravdano dali otkaz , ona naziva Babe i trazi pomoc , ove joj spustaju slusalicu i ignoriraju , Supruga ministra Lalovca(SDP) , pretucena bjezi od kuce , nazove Babe za pomoc , isti slucaj , ne reagiraju , a najzalosnije sto se financiraju u milijunskom iznosu iz drzavnog proracuna , prostor im daje grad , ne placaju poreze i sluze za ideolosko kokodakanje a ne stvarnu zastitu zrtava i zena

MA
Maloni
13:19 07.02.2021.

Ma kralj, što misli kaže i u pravilu ne govori gluposti. Jednostavno je iskren i nije licemjeran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije