Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA MVEP-A

'Najoštrije osuđujemo objavu talijanskog vijećnika'

Lorenzo Giorgi na Facebooku
Foto: Facebook
1/2
04.06.2019.
u 13:57

Ovakvi iredentistički ispadi jednog lokalnog političara, člana stranke „Forza Italia“, ne pridonose daljnjem jačanju dobrosusjedskih odnosa dviju država, dodaju

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske najoštrije osuđuje objavu gradskog vijećnika grada Trsta Lorenza Giorgija na njegovu Facebook profilu, u kojoj prikazuje zemljovid Italije s pripojenim hrvatskim dijelom Istre, Primorjem i dalmatinskom obalom Republike Hrvatske, odgovorili su sa Zrinjevca na upit Večernjeg lista.

Ovakvi iredentistički ispadi jednog lokalnog političara, člana stranke „Forza Italia“ ne pridonose daljnjem jačanju dobrosusjedskih odnosa dviju država, dodaju.

Svaki pokušaj povijesnog revizionizma i izražavanje teritorijalnih pretenzija, bez obzira s koje razine dolazili, najoštrije osuđujemo, te isto očekujemo od svih političkih opcija države članice Europske unije, ističu iz MVEP-a.

Video: Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Ključne riječi

Komentara 28

WT
Wtf
14:17 04.06.2019.

Ne treba nama vojska i ulaganje u vojsku!?. Ovo s talijanima sad pomalo već prelazi granicu, ulagati u vojsku i oštro reagirati diplomatski.

Avatar antimaterija
antimaterija
14:24 04.06.2019.

Talijani su kroz modernu povijest bili u stanju samo osvojiti zemlje koje su se branile lukom i strijelom, obično su napadali samo zemlje u totalnom rasulu te zemlje pune izdajnika. Štoviše ni za 1. ni 2. svjetskog rata nisu ništa mogli bez saveznika pa čak su i tada bježali debelo u smjeru Milana. I sada nek netko kaže da ne trebamo ulagati u vojsku!

PA
PainKiller
14:06 04.06.2019.

To će se i dogoditi jer smo mi prejadni i svatko od nas radi što želi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije