Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTA GA U PRESUDNOM TRENUTKU

Najodanija suradnica Trumpa šokirala odlukom: Otići ću iz Bijele kuće krajem ovog mjeseca

Kellyanne Conway
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.08.2020.
u 08:22

Conway, 53, od prvoga je dana na Trumpovoj je strani upravljajući njegovom kampanjom koja ga je od zvijezde reality showa dovela do predsjedničkog ureda.

Savjetnica Bijele kuće Kellyanne Conway objavila je u nedjelju navečer da će napustiti administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa potkraj kolovoza jer se želi posvetiti obitelji. "Otići ću iz Bijele kuće krajem ovog mjeseca", izjavila je.

Njezin odlazak, dva mjeseca prije Trumpova pokušaja reizbora, događa se u presudnom trenutku za predsjednika. Ostaje bez jednog od svojih strastvenih saveznika u obrani njegovih političkih odluka.Conway je bila treći voditelj kampanje 2016. i jedan od Trumpovih najodanijih i najglasnih branitelja u javnosti. Bila je i prva žena koja je uspješno vodila predsjedničku kampanju do pobjede.

Conway, 53, od prvoga je dana na Trumpovoj je strani upravljajući njegovom kampanjom koja ga je od zvijezde reality showa dovela do predsjedničkog ureda. Ostala je u Bijeloj kući dok je cijeli niz drugih pomoćnika otjeran, ili su sami dali otkaz, ili su otišli poniženi. 

No zadnje četiri godine jedinstvene odanosti Trumpu, uključujući i obranu na TV-u i u neformalniim okršajima s novinarima, uzele su svoj danak. Njezin suprug, istaknuti vošingtonski odvjetnik George Conway, jedan od najplodnijih Trumpovih kritičara, opetovano i glasno dovodi u pitanje Trumpovu mentalnu spremnost za vođenje države. 

Njihova petnaestogodišnja kći Claudia u subotu je na Twitteru napisala da je "očajna" što će njezina majka govoriti na Republikanskoj konvenciji i obećala tražiti zakonsku emancipaciju zbog "godina trauma i zlostavljanja u djetinjstvu".

Manje od 24 sata kasnije Kellyanne Conway tvitala je izjavu koja završava riječima: "Od sada, za moju voljenu djecu, bit će manje drame, više mame". Conway je rekla da će odstupiti do kraja mjeseca i da će njezin suprug George također uvesti neke promjene.

"U mnogim se stvarima ne slažemo, ali u najvažnijoj smo složni, a to su djeca", napisala je. Odvjetnica i stručnjakinja za ankete, Conway je rekla da odlazi na vlastiti zahtjev.

"Ovo je potpuno moj izbor. S vremenom objavit ću buduće planove", rekla je.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:03 24.08.2020.

Uvijek se zele posvetiti obitelji

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:54 24.08.2020.

ok..ok..mediji....sve nam je jasno..Drugi put Glasamo za Hillary

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije