Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponos ruske avijacije

Najnapredniji ruski lovac srušio se tijekom probnog leta

Su-57
Wikimedia commons
24.12.2019.
u 20:13

Ministarstvo obrane provest će istragu o nesreći, a čini se da je uzrokovana kvarom u sustavu za upravljanje zrakoplovom

Ruski lovac Suhoj Su-57, nevidljiv za radar, srušio se u utorak na ruskom Dalekom istoku tijekom probnog leta, objavio je proizvođač zrakoplova, što je prva nesreća tog najnaprednijeg ruskog borbenog zrakoplova. Ruska tvrtka United Aircraft Corporation (UAC), koja je vlasnik tvornice koja proizvodi zrakoplov, objavila je da se nesreća dogodila u regiji Habarovsk te da se pilot uspješno katapultirao prije pada zrakoplova.

Ministarstvo obrane provest će istragu o nesreći, a čini se da je uzrokovana kvarom u sustavu za upravljanje zrakoplovom, objavio je TASS pozivajući se na dva vojna izvora. Na tlu nema ozlijeđenih, po UAC-u.

Pali zrakoplov jedan je od prvih te vrste i trebao je biti isporučen ruskom ratnom zrakoplovstvu do kraja ove godine, prenio je Interfax.

Rusija je Su-57 već testirala u Siriji. Prototip zrakoplova, koji bi trebao konkurirati američkom lovcu F-22 Raptor, prvi je put poletio u siječnju 2010.

 

Su-57 prvi je put predstavljen javnosti na godišnjoj paradi na Crvenom trgu u svibnju prošle godine. Dva zrakoplova tog tipa tada su preletjela iznad Moskve.

Video: Velika vojna parada u Rusiji za 75. obljetnicu kraja opsade Lenjingrada

Ključne riječi

Komentara 16

MA
mateivic1
07:32 25.12.2019.

Ha ha ti rusi samo se hvale a kada treba nešto prikazati u praksi onda tropa kao i njiho vi sustavi s300 i s400 ha ha nijedan avion nisu srušili a samo se hvale ups jesu u Siriji su srušili jedan avion ali svoj avion ha ha ha pa ovo je sramota na stotu.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
09:18 25.12.2019.

samoljet neljet

DA
davidbraco
11:19 25.12.2019.

A tako i tako kad je 12 mjesec netreba prčkati po žicama i programima za upravljanje avionom-samo sport i glazba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije