Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatske liderice

Najmoćnije žene Ljerka Puljić i Nevenka Bečić

'04.12.2011., Split - Hrvatski gradjani i drzavljani biraju zastupnike za sedmi saziv Hrvatskoga sabora.  X. izborna jedinica. Kandidatkinja HGS-a, Nevenka Becic izasla na biraliste. Photo: Ivo Cagalj
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
1/3
08.12.2011.
u 23:14

Sestra Željka Keruma i ove je godine na drugome mjestu zbog dužnosti koje obnaša, no pitanje je što će biti kada uđe u Sabor

Viša izvršna potpredsjednica Agrokora i desna ruka Ivice Todorića zadužena za kontrolu budžeta, operativne poslove i razvoj Ljerka Puljić šesti put zaredom izabrana je za najmoćniju ženu hrvatskog biznisa prema izboru urednika poslovnog magazina Lider. Ljerku Puljić u bliskoj budućnosti sigurno nitko neće preteći, smatraju u Lideru.

Na drugome mjestu i ove je godine nova saborska zastupnica, predsjednica Gradskog vijeća Splita i sestra Željka Keruma Nevenka Bečić, inače i predsjednica uprave Keruma. Pitanje je hoće li, s obzirom na novi mandat, Bečić nastaviti obnašati sve ove funkcije. Na trećem je mjestu predsjednica uprave Inine kompanije Prirodni plin Davorka Tancer, a na četvrtom Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle, koja je od samog početka u vrhu liste.

Na petom je mjestu Liderove liste Mladenka Grgić iz Euroherc osiguranja, a na šestom kći Ivice Todorića Iva Balent. Irena Jolić Šimović iz Hrvatskog telekoma nalazi se na sedmom mjestu ljestvice deset najmoćnijih žena, dok je na osmo zasjela Slavica Maros Stipančić iz Dinova-Dione. Marica Vidaković iz Kraša na devetom je mjestu, a na desetom Đozi Heberling iz Plodina.

Komentara 9

HA
handi
00:13 09.12.2011.

Koja je to moć i snaga i koja su to mjerila po kojima se te žene gradiraju. Prva, druga, treča itd. po snazi i nepoznatim, ali i osobnim zaslugama. Lagano je raditi za firme i u firmama, gdje lova i novac pada diretno sneba. Trebaju ove žene na čelu tih firma samo malo jače blebetati i evo ti moći i snage, pa i zasluge. Iskreno nebi želio omalovažavati rad tih žena, jer im sigurno nije lagano, jer su najvjerojatnije angažirane dano-noćno. Da dalje ne komentiram, neka barem od njih dvije postave na mjesto voditelja firme \"Keramika\", iz Orahovice, ili nedao bog da ih je dopalo radno mjesto u firmi \"Kamensko\", pa bi nakon dvije godine rada trebalo njih ocijeniti.. Svaki daljnji klomentar bi po meni bio suvišan.Možda bi poslije njihovog rada od dvije godine radnice također zviždale i plakale gladne, kao što to čine danas.

SE
senjor
00:15 09.12.2011.

Veliki broj novinara ima pileci mozak. Po cemu su ove dvije zene najmocnije u Hrvatskoj? Po tome sto rade u poduzecima koja opstaju na tome da koristeci monopol ne placaju proizvod i rad drugim firmama i cijela privreda drzave je dovedena u bankrot. Svasta.

Avatar Aristarh
Aristarh
23:58 08.12.2011.

Svaka čast Kerumovima. Žalosno je da su morali doći iz zabiti Zagore da sređuju stvari u Hrvatskoj, kad ne mogu oni koji su odavno u gradovima ali su sputani komunitičkom ostavštinom.. No krenulo je. Samo da se kako osloboditi ukorijenjene dinastije Perković a i da stari drug Lončar ode kod Markovića jer drugačije ga se ne može istjerati sa Pantovčaka. Mora ga se valjda iznijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije