Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIKA U DOBA KORONE

Najmoćnije svjetske države vode čelnici iz karantene

Foto: pixsell
1/4
27.03.2020.
u 22:07

Uz Johnsona, koji je ovoga tjedna uveo do sad najoštrije mjere izolacije i prestanka aktivnosti u toj državi, pozitivni na virus su i princ Charles te ministrica zdravstva Nadine Dorries.

Nakon što je britanski premijer Boris Johnson objavio kako je zaražen koronavirusom, da ima blage simptome te da će se samoizolirati ali i nastaviti raditi, Velika Britanija se pridružila, Španjolskoj, Kanadi i Njemačkoj, državama koje vode čelnici u karanteni.

Doduše, jedini pozitivan na zarazu koronavirusom je Johnson, dok su ostali u samoizolaciji iz predostrožnosti.

Njemačka kancelarka Angela Merkel bila je u kontaktu sa zaraženim, no dva  testiranja su pokazala da nije zaražena ali je još u samoizolaciji. Nakon pozitivnog testa njihovih supruga, u samoizolaciji su i kanadski premijer Justin Trudeau te španjolski kolega Pedro Sanchez.

Uz Johnsona, koji je ovoga tjedna uveo do sad najoštrije mjere izolacije i prestanka aktivnosti u toj državi, pozitivni na virus su i princ Charles te ministrica zdravstva Nadine Dorries.

Koronavirusom su zaraženi princ Albert od Monaka, iranski potpredsjednik Masoumeh Ebtekar te glavni pregovarač EU za Brexit Michel Barnier. Negativan nalaz dobio je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji se zbog kašlja također testirao.

VIDEO: Koronavirus u Italiji: Kontrole talijanske policije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije