Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA DRŽAVA

Najmlađi terorist iz BiH dobio godinu dana zatvora zbog ratovanja u Siriji

Zatvor - ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
26.02.2021.
u 11:14

Optužnica ga je teretila da je sudjelovao u više oružanih postrojbi za koje je ratovao na području sirijskih gradova Rakka i Haritan.

Sud Bosne i Hercegovine u petak je osudio na godinu dana zatvora Hamzu Labidija, najmlađu osobu iz te zemlje koja je ratovala u redovima islamističkih terorista u Siriji pridruživši im se dok je bio maloljetnik. 

Labidi (22) je ranije s Tužiteljstvom BiH sklopio sporazum kojim je priznao krivnju po optužnici za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima, prihvativši da mu se za to izrekne jednogodišnja zatvorska kazna, a Sud BiH taj je sporazum u petak prihvatio, potvrdilo je državno tužiteljstvo.

Optužnica ga je teretila da je sudjelovao u više oružanih postrojbi za koje je ratovao na području sirijskih gradova Rakka i Haritan. Kaznenim zakonom BiH za takvo sudjelovanje u terorističkim aktivnostima propisana je kazna od najmanje tri godine zatvora, no Labdi je dobio samo godinu jer je sud priznanje krivnje i njegove godine prihvatio kao olakotne okolnosti.

Labidi je u Siriju zapravo otišao s cijelom obitelji još 2014., a zajedno s očuhom Emirom Ališićem najprije se pridružilo terorističkoj organizaciji Fronta Al-Nusra, a potom Islamskoj državi kada je formirana ta organizacija.

Obojica su zarobljeni 2019., a Labidi je na jednom od sudskih ročišta ustvrdio kako su u zarobljeništvu kurdskih snaga proveli deset mjeseci. Nakon  toga su deportirani u BiH potkraj 2019. u sklopu programa repatrijacije stranih boraca iz Sirije i Iraka koji je organiziran pod sponzorstvom SAD.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
Oblivion
11:53 26.02.2021.

Koliko se ono dobije za i joint??

KO
kodamesepita
11:49 26.02.2021.

1 godina za Terorizam ? fuuuuuj !!!

FR
franjo2
12:28 26.02.2021.

To je samo dokaz da Izetbegović financira islamske teroriste u Bosni. Osudili su ga radi reda, radi svjeta da bi na taj nači EU zamazali oči. SDA je islamska teroristička organizacija. Od tih godinu dana vjerojatno će možda tridesetak dana provesti u zatvoru jer nitko i nekontrolira te Bosanske zatvore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije