Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROBLEMI

Najmlađi brat Filipa Zavadlava završio u zatvoru: Majci je nakon svađe oko psa kazao da će je zaklati

Pixsell
13.10.2020.
u 13:45

Svjedočila je protiv njega, za sve je pak okrivila drogu

Dok Filip Zavadlav (25) u zatvoru u Gospiću čeka nastavak suđenja za “varoški masakr”, postupak koji se nastavlja krajem studenoga pred Županijskim sudom u Splitu zbog trostrukog teškog ubojstva, dva mlađa brata nastavljaju život na rubu.

Stanislav Zavadlav malo je u komuni, malo izvan nje, dok se najmlađi brat nastavlja sukobljavati sa zakonom.

Tako je Ivan Anton Zavadlav osuđen na osam mjeseci zatvora zbog prijetnje majci Etel Zavadlav kojoj je nakon svađe oko izvođenja psa u šetnju priprijetio da će je “zaklati na spavanju”, što je ona shvatila ozbiljno pa je sina kazneno prijavila, doznaju 24sata.

I svjedočila je protiv njega, za sve je pak okrivila drogu, a prvostupanjskom presudom mu je određena obavezna mjera liječenja od ovisnosti. U međuvremenu je pak protiv Ivana Antona (22) postala pravomoćna optužnica zbog uništenja tuđe stvari.

Mladić je 3. rujna 2019. oko 6.30 sati ujutro na Matejuški razbio jednu pa drugu nadzornu kameru nepoznatim predmetom i tako oštetio Športsko društvo Matejuška za četiri tisuće kuna.

Tužiteljstvo je i u tom predmetu zatražilo da mu se izreče zatvorska kazna i opozove ranija uvjetna presuda. Ivan Anton, naime, već je osuđen zbog krađa.

Tijekom suđenja Filipu je svjedočio socijalni radnik Zlatko Lovrić, koji se prvi put pojavio u obitelji Zavadlav 2015. godine upravo zbog Ivana Antona, koji je tada još bio maloljetan. Na prijedlog stručnog tima Centra za socijalnu skrb bio je u sklopu mjera predložen da vrši nadzor nad najmlađim bratom koji je ubrzo izdvojen iz obitelji zbog vlastite dobrobiti.

Vrlo brzo svjedok je shvatio kako je riječ o disfunkcionalnoj obitelji (“otac Ante činio je najviše unutar svojih ograničenja, majke nije bilo, Stanislav je već bio u visokoj ovisnosti o drogama, dok je Ivan Anton već počeo činiti kaznena djela s elementima nasilja”), a Filip Zavadlav mu je jedini ostavio dobar dojam te je idućih godina ostao s njim u kontaktu. Isti svjedok pred sudom je spomenuo zanimljivu stvar, još jednu moguću poveznicu s Ivanom Antonom, odnosno njegovim razbijanjem kamera na Matejuški.

Optuženi za likvidaciju trojice mladića negdje u listopadu 2019. godine požalio se socijalnom radniku kako se sukobio s dva tipa kod Fife, odnosno na Matejuški, piše 24sata.

– Pokušao sam riješiti s njima stanje oko Stanislava i da više ne dolaze u naš stan – kazao je Zlatku Lovriću, a taj razgovor s dvojicom završio je napadom na Filipa Zavadlava, potvrdio je svjedok pred sudom ono što mu je ispričao optuženi. Međutim, imena tih napadača nikad nije rekao. Je li Ivan Anton razbijao kamere u rujnu prošle godine kako bi sakrio što se stvarno događalo na Matejuški tijekom sukoba Filipa Zavadlava i dvojice nepoznatih na motoru? Je li pokušao “spasiti” starijeg brata?

Odgovor na to pitanje znaju samo u obitelji Zavadlav, a kako za sada stoje stvari, nitko od njih ne želi reći ni riječ.

Odvjetnik Branko Šerić, koji zastupa Filipa u kaznenom postupku gdje može dobiti po hrvatskim zakonima maksimalnih 50 godina zatvora, nije isključio mogućnost da njegov branjenik ipak iznese obranu na kraju suđenja. No, to je dio strategije iskusnog odvjetnika, bivšeg suca, koji se vrlo lako može promijeniti...

Komentara 4

Avatar Keep_calm
Keep_calm
15:17 13.10.2020.

Jadna djeca te "majke".

NE
neboiznadzagreba2
14:28 13.10.2020.

Prvo što je ta "majka" napravila nakon strašnog zločina u Splitu, bilo je bešćutno medijsko eksponiranje, mislim da je ta nesretnica uzrok svega zla u toj obitelji.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:24 13.10.2020.

To nije majka, to je sotona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije