Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTA POJAVA

Najmanje 7 zarobljenih u rudniku u Meksiku, nesreću prouzročila poplava

CHINA-HUNAN-YOUXIAN-COAL MINE-ACCIDENT (CN)
Foto: Li Ga/XinHua/PIXSELL
1/2
05.06.2021.
u 07:38

Civilna zaštita, policija i inspektori rada poslani su na teren radi spašavanja i istrage o uzrocima nesreće

Najmanje je sedam osoba zarobljeno u rudniku u državi Coahuili, na sjeveru Meksika, nakon nesreće, izvijestile su u petak tamošnje vlasti.

"Nekoliko ljudi koji su radili u rudniku ostali su zarobljeni unutra", navodi se u priopćenju tajništva za rad, u kojemu se dodaje da se nesreća dogodila u općini Muzquiz, u kraju države bogatom ugljenom.

Prva istraga pokazuje da je nesreću prouzročila poplava u rudniku. Civilna zaštita, policija i inspektori rada poslani su na teren radi spašavanja i istrage o uzrocima nesreće.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je na mjesto nesreće poslao ljude iz tajništva za sigurnost, rad i za civilnu zaštitu. "Pomno pratimo što se događa i surađujemo s lokalnim i s državnim vlastima. Želimo da se akcija spašavanja uspješno završi za obitelji i za sve nas", napisao je na Twitteru.

Ovakve nesreće nisu rijetke na ovom području: najteža se dogodila 19. veljače 2006. kada je u eksploziji plina u rudniku Pasta de Conchos - u vlasništvu kompanije Grupo Mexico - poginulo 65 rudara.

 

VIDEO Tomašević pomogao ženi koja se onesvijestila: “Prišao je da joj pomogne, a prvo je došao sanitetski prijevoz”

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije