Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"teroristički napad

Najmanje 55 poginulo u dvije istovremene eksplozije u Damasku

Deron Williams
AFP
10.05.2012.
u 09:19

Eksplozijama je pogođen kompleks sirijske vojne obavještajne službe, a mnogi su poginuli u vozilima koja su uništena u eksploziji

Najmanje 55 ljudi poginulo je, a 372 ih je ranjeno u dvije gotovo istovremene eksplozije u Damasku oko 8 sati po lokalnom vremenu. U "terorističkom napadu", kako ga nazivaju sirijski državni mediji, napadnut je kompleks vojne obavještajne službe, javlja Reuters, koja se već 14 mjeseci kao uzdanica predsjednika Bashara al-Assada bori protiv pobunjenika.

Na snimkama sirijske javne televizije jasno se vide oštećena i izgorena vozila u kojima se nalaze spaljena beživotna tijela, a na sredini ceste tri je metra duboki krater koji je nastao nakon eksplozije.

Eksplozije su dodatno poljuljale krhko primirje koje je 12. travnja proglasio međunarodni posrednik Kofi Annan. Assadove snage od prvog dana nisu poštivale dogovoreno primirje, a šefovi opozicije naglasile su kako je primirje mrtvo.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napade bombaša samoubojica.

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Hrvatski vukodlak
Hrvatski vukodlak
23:35 10.05.2012.

Tiranin mora pasti! Bogovi blagoslovite Ameriku.

TO
Toni50
10:40 10.05.2012.

U \"terorističkom napadu\", kako ga nazivaju sirijski državni mediji, iako to nije nego demokratsko pravo pobunjenika da ubijaju a Assad nebi smio da se brani . Tamo gdje se američka-demokratska politika angažira tamo se gine prave udovice i siročad pomislioio bi netko - skračeno rečeno dolazi \"demokracija\" sloboda !.Kao u Iraku u Afganistanu i Libiji sloboda sada na debelo vlada !

NI
niccolo
11:05 10.05.2012.

\"teroristički napad\" koja kvaliteta napisanog teksta, pitam se za čije se interese ovaj tekstopisac bori!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije