Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najmanje 40 poginulih u havariji trajekta u Vijetnamu

25.01.2009.
u 18:23

Mali trajekt potonuo je u nedjelju u rijeci Gianh u središnjem Vijetnamu, pri čemu je poginulo najmanje 40 ljudi, većinom žena i djece koji su išli u kupnju uoči blagdana lunarne Nove godine.

Preživjelo je najmanje 36 osoba, od koji su neki uspjeli doplivati do obale, a ostale su pokupili spasilački brodovi, priopćila je lokalna policija. Brod je bio samo 20 metara udaljen od obale kad je u njega počela nadirati voda.

Na ispitivanju su zadržani vlasnik i kapetan broda, a preliminarni rezultati pokazali su kako je na brodu bilo barem 80 osoba, daleko više od dopuštenog maksimuma koji za taj brod iznosi 12 putnika. Spasilačke ekipe iz vode su izvukle mrtva tijela 40 osoba, među kojima je 27 žena i sedmero djece, a tri poginule žene bile su trudne.

Riječ je o stanovnicima sela Kanga Haija koji su se zaputili preko rijeke kako bi kupili potrepštine uoči najvećeg praznika u Vijetnamu Teta, lunarne Nove godine, koji počinje u ponedjeljak.

Vlasti provincije Kang Bin odlučile su zbog tragedije otkazati tradicionalni novogodišnji vatromet, a svaka od obitelji stradalih seljana dobit će pomoć u iznosu od 10 milijuna donga (oko tri tisuće kuna).

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije