Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozije

Najmanje 38 rudara poginulo u Kini

Rudnik
Reuters/PIXSELL
03.12.2016.
u 12:57

 Najmanje 38 rudara poginulo je ovaj tjedan u eksplozijama u dva ugljenokopa, jednom na sjeveroistoku Kine i drugom na sjeveru zemlje, po službenim podacima koje su u subotu objavili državni mediji.

Eksplozija se dogodila u utorak navečer u rudniku u privatnom vlasništvu u Qitaihe u pokrajini Heilongjiang, pri čemu su poginula 22 rudara, objavila je novinska agencija Xinhua.

Smrt 21 rudara potvrđena je u petak navečer, dodaje se citirajući pokrajinske izvore.

Spasioci su u subotu pokušavali doprijeti do jedinog preživjelog, pod ruševinama već tri dana u jednom od hodnika, ali su im posao otežavale olupine koje su prepriječile pristup.

U drugoj nesreći rudnik čiji je vlasnik općina Chifeng, u području unutarnje Mongolije, također je pogodila eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 17 osoba, po podacima lokalnih vlasti od subote.

Neodređen broj rudara ostao je zatočen pod zemljom i operacije spašavanja nastavljaju se u subotu, dodaje agencija Xinhua.

Gotovo dvije trećine svojih potreba za energijom Kina podmiruje ugljenom i glavni je svjetski proizvođač ugljena. Međutim, smrtonosne nesreće u kineskim rudnicima su česte zbog loših sigurnosnih standarda i ti se ugljenokopi smatraju jednima od najsmrtonosnijih u svijetu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije