Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Najmanje 26 mrtvih u padu zrakoplova u Kongu

Zrakoplovna nesreća u Kongu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.11.2019.
u 22:41

U padu zrakoplova tipa Dornier 228 na kuću blizu zračne luke u Gomi poginulo je i sedam osoba na tlu, dodaje se u priopćenju. Možda je riječ o članovima jedne obitelji

Najmanje je 26 ljudi poginulo u nedjelju ujutro u padu manjeg putničkog zrakoplova u Demokratskoj Republici Kongu koji se srušio na kuću u siromašnoj četvrti u Gomi dvije minute nakon polijetanja.

U nesreći zrakoplova aviokompanije Busy Bee poginulo je 19 osoba, 17 putnika i dva člana posade, priopćio je zamjenik ministra prometa Jacques Yuma Kipuya.

U padu zrakoplova tipa Dornier 228 na kuću blizu zračne luke u Gomi poginulo je i sedam osoba na tlu, dodaje se u priopćenju. Možda je riječ o članovima jedne obitelji.

Drugi mjesni izvori u Gomi rekli su u nedjelju navečer da je broj žrtava veći, između 27 i 29 mrtvih, s ozlijeđenima koji su primljeni u bolnicu.

Letjelica se srušila na četvrt Birere/Mapendo poslije 9.00 sati pokraj zračne luke blizu granice s Ruandom, na gusto naseljenom području, pokazuju videosnimke objavljene na društvenim mrežama.

Zrakoplov je iz Gome letio preko Butemba u Beni, 350 km sjeverno od Gome. Pilot "nije uspio uzletjeti", rekao je guverner Sjevernog Kivua, Carly Nzanzu Kasivita u priopćenju.

"Zasad možemo reći da je riječ o tehničkom problemu", rekao je stručnjak kompanije na mjestu nesreće, prenosi informativni portal cd. Zrakoplov je nedavno imao teškoća s motorom.

Među žrtvama nesreće je i koordinatorica udruge za ženska prava Mambo Zawadi, objavile su nevladine organizacije.

Beni i Butembo su od kolovoza-rujna 2018. epicentar epidemije ebole koja je pokosila gotovo 2.200 ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije