Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABUJA

Najmanje 21 osoba poginula u novom bombaškom napadu u Nigeriji

Nigerija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
26.06.2014.
u 07:33

Eksplozija se dogodila tijekom "špice" blizu popularnog trgovačkog centra Banex Plaza u elitnoj četvrti Wuse 2

Najmanje 21 osoba poginula je, a 17 ih je ozlijeđeno u eksploziji u prometnoj četvrti u glavnom gradu Nigerije Abuji u srijedu, javlja Reuters. Nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, no militantna islamistička skupina Boko Haram u posljednje vrijeme sve češće udara na civile. Ovaj bombaški napad treći je u Abuji u tri mjeseca.

Eksplozija se dogodila tijekom "špice" blizu popularnog trgovačkog centra Banex Plaza u elitnoj četvrti Wuse 2. Glasnogovornik policije Frank Mba rekao je novinarima da je uhićen jedan osumnjičenik, dok su drugog ubili vojnici kada je pokušao pobjeći na motociklu.

Svjedoci su rekli da je eksplozija razbila prozore i stvorila veliki krater. Mještanin Shuaibu Baba izrađivao je fotokopije u jednoj trgovini kada je eksplozija ubila taksista koji ga je čekao vani.

- Izgubio sam vozača. A zašto? Zato što sam došao fotokopirati za 10 naira po stranici. Preklinjao sam ga da me doveze ovdje i ovo je kraj - rekao je Shuaibu Baba.

>> Nigerijski reprezentativac pukom srećom preživio teroristički napad

>> Najmanje 20 žena oteto u Nigeriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije