Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Najmanje 15 mrtvih u eksploziji bombe na tržnici u Vladikavkazu

vladikavkaz
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.09.2010.
u 10:37

Vladikavkaz je glavni grad pokrajine Sjeverne Osetije, smještene na području Kavkaza, gdje su česti napadi islamista i separatista.

Najmanje 15 ljudi je ubijeno, a više od 100 je ranjeno u eksploziji automobila bombe na tržnici u ruskom gradu Vladikavkazu. Napad je počinio bombaš samoubojica koji je snažan eksploziv aktivirao dok je prolazio pored glavnog ulaza na tržnicu.

Eksplozija se dogodila oko podneva po lokalnom vremenu. Tijela ubijenih bila su razasuta uokolo, a okolni automobili i zgrade pretrpjeli su značajna oštećenja. Stanovnici koji su se zatekli na tržnici brzo su pružili pomoć unesrećenima dok je policija nastojala evakuirati pogođeno područje strahujući od nove eksplozije.

Još nitko nije preuzeo odgovornost

U vrijeme napada na tržnici je bilo puno ljudi, ne samo kupaca i prodavača nego i onih koji su došli u obližnji zavod za zapošljavanje kako bi pokušali pronaći posao. 

Istražitelji su potvrdili da je riječ o terorističkom napadu, ali zasad nijedna skupina nije preuzela odgovornost.

Ruski predsjednik Medvedev u Vladikavkaz poslao je svog izaslanika, a upućen je i zrakoplov s pomoći u medicinskoj opremi i lijekovima koji je poslužio i za prijevoz nekih težih ranjenika do bolnica u Moskvi.

Jedan od najkrvavijih napada

Vladikavkaz je glavni grad pokrajine Sjeverne Osetije, smještene na sjeverno-kavkaškom području, gdje su česti napadi islamista i separatista. Područje graniči i s odmetnutom gruzijskom pokrajinom Južnom Osetijom. Ovaj napad bio je jedan od najkrvavijih u Sjevernoj Osetiji u posljednjih nekoliko godina.

Neki analitičari smatzraju da bi napad mogao biti i posljedica sukoba lokalnih militantnih skupina za prevlast na tom području.

Komentara 40

ST
Stockholm
10:42 10.09.2010.

Opet muslici, a tko bi drugi ....

UK
Ugo Kajvez
11:51 09.09.2010.

Tko huška te bedake na ovakvu gluposti protiv nevinih? ......... navjerojatnije oni isti koji su stvorili talibane i podkurili fundamentalistički islam ......... za nagradno pitanje ...... pogodite tko su ti?? ...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:04 09.09.2010.

Za ovakvo stanje je kriva ruska fašistička politika prema kavkazkim narodima. Istu takvu politiku je provodila i Srbija na Kosovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije