Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najljepši otočni advent, onaj na Rabu pripremio je bogat program, uz puno pjesme, plesa i zabave

PR
Autor
PR članak
23.12.2017.
u 12:02

Najljepši otočni advent nastavlja s bogatim programom i narednih dana. Nakon spektakularnog koncerta rock grupe Opća opasnost, posjetitelje ovog magičnog adventa očekuju brojni drugi koncerti, i veliko finale, doček nove godine na Trgu Municipium Arba uz
koncert Petra Graše i veličanstven vatromet u ponoć.

Za sve one koji još ne znaju gdje će provesti najluđu noć u godini otok Rab nudi odlično rješenje. Od 10 sati ujutro Trg Municipium Arba, inače središte ovogodišnjeg adventa koje nudi tradicionalnu gastronomsku ponudu, za doček Nove godine priprema raznovrstan program. Za zabavu uz limenu glazbu pobrinut će se DVD Rab, a staru će godinu uz tradicionalne plesove ispratiti Folklorno društvo „Rapski tanac“. Članovi rapskog folklora u narodnim nošnjama, uz ples, tanac i pjesmu, kantanje nastupaju posljednjih trideset godina predstavljajući dio kulturne baštine otoka Raba.

Točno u podne Novu će godinu dočekati i najmlađi posjetitelji Adventa uz program „Tisuću najljepših želja“, a tulum za one malo starije kreće u večernjim satima. Uz ritmove grupe Venus kreće zagrijavanje za veliki nastup popularnog Petra Graše. Stihovima pjesama Uvik san isti i Godine prolaze te veličanstvenim ponoćnim vatrometom, Rabljani i njihovi gosti ući će u 2018. godinu.

Rapski Advent i prije Nove godine nudi pregršt iznenađenja za svoje posjetitelje. Uz paljenje posljednje adventske svijeće Rabljani su pripremili brojna iznenađenja. Na Badnjak na Novu rivu padobranom slijeće Djed Božićnjak koji će sudjelovati i u programu kreativnih moto mrazova.

Nakon slijetanja Djeda Božićnjaka održat će se već tradicionalna podjela sadnica maslina bračnim parovima koji su vjenčani 2017. godine, a za dobru glazbu pobrinut će se crkveni zborovi u parku Dorka te Igor Delač i band Prva liga, na Trgu Municipium Arba.
Zanimljiv glazbeni program otočnog adventa upotpunit će još jedan nastup polaznika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova 20.12., te koncert Dječjeg vrtića „Pahuljica“ 21.12. Glazbeni nastupi nastavljaju se i nakon Božića, kada na red dolaze Klapa Contra na Stjepanovo, božićni koncert rapskih klapa i zborova 28.12., te Bosutski bećari koji nastupaju dan kasnije.

Osim raznovrsnih pjesama, božićni doživljaj upotpunit će i žive jaslice u parku Dorka koje se se postavljaju 22.12 Klizalište, koje je prošle godine ugostilo oko 3.000 posjetitelja, i ove je godine otvoreno do 8.1. U pauzi od ledene zabave i mnogima omiljene zimske aktivnosti, posjetitelje očekuje i predstava na ledu „Neobična ledena čarolija“ koju priprema klizački klub „Medo“ 23.12.

Želite prijaviti greške?