Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Najkvalitetniji med u županiji bagremov je med Ranka Glumbića

agroexpo 2012 (1)
Foto: Županijska komora Virovitica
1/5
03.09.2012.
u 15:09

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a na njemu je izlagalo 64 izlagača

U subotu je u Virovitici održan drugi sajam agroproizvoda i opreme ''AGROEXPO 2012'', priopćila je Županijska komora Virovitica. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je istaknuo da imamo kvalitetne proizvode čiju razinu kvalitete treba neprestano podizati i promovirati ih te aplicirati kako bi se što više koristila sredstva fondova EU.

Na sajmu, koji je objedinio Devetu izložbu voća i povrća, Sedmo županijsko ocjenjivanje meda i pčelinjih proizvoda i Četvrto međunarodno ocjenjivanje meda te Drugu izložbu ljekovitog bila i Drugu izložbu vina, izlagalo je 64 izlagača. Na ocjenjivanju meda bilo je 38 uzoraka iz BiH, Hrvatske i Mađarske, a ''Zlatnu žlicu'', priznanje za najkvalitetniji med u Virovitičko-podravskoj županiji, dobio je bagremov med Ranka Glumbića iz Virovitice. Sedam ostalih uzoraka meda dobilo je zlato, 17 uzoraka srebro, a 13 uzoraka broncu.

Uoči sajma ministar Jakovina održao je tribinu s predstavnicima najvećih agroproizvođača s područja Virovitičko-podravske županije, s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te s voditeljima i članovima Udruga povrtlara, voćara, proizvođača duhana, pčelara i proizvođača mlijeka.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije