Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Najgori premijer u povijesti odmara se od lošeg posla'

Tomislav Karamarko
Foto: Printscreen/RTL
16.02.2014.
u 20:14

'Tvrdim da vodi najlošiju Vladu u hrvatskoj državi i zato tvrdim da je i najlošiji premijer, rekao je Karamarko o Milanoviću za RTL Danas.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko je u intervjuu za RTL Danas prokomentirao bijeg premijera Zorana Milanovića na skijalište od problema s rebalansom.

 Na konstataciju da se radi rebalans, a da je premijer na skijanju predsjednik HDZ-a je rekao da je čovjek vjerojatno umoran.

'Tvrdim da vodi najlošiju Vladu u hrvatskoj državi i zato tvrdim da je i najlošiji premijer. Sigurno je da mu nije ugodno i da je umoran, i povremeno je ljudima potreban odmor. Pitanje je je li ovo taj moment. No, očito njegovi PR-ovci nisu dobro odradili posao i da javnost to nije dobro prihvatila', rekao je Karamarko.

Šef oporbe je odgovorio potvrdno na pitanje je li demagogija prozivati čovjeka što je na jedan dan odveo djecu na skijanje.

'Isto kao što je dijelom bila demagogija prozivati predsjednika zbog operacije oka. HDZ, a ni ja osobno, na tome nećemo hvatati političke poene. Ima previše materijala na kojima možemo kritizirati i Vladi, i rad predsjednika Josipovića', upozorio je Karamarko.

Podržat ćemo sve racionalno

Predsjednik HDZ-a je rekao da sve ono što je racionalno, sve ono što je dobro učinjeno, njegova stranka će podržati. No, reformu zdravstva neće podržati jer misli da je parcijalna.

'Grubo rečeno, sve se svodi na to da su oni smanjili broj uprava bolnica i mislim da to nije dobro. Treba ići u pravu detekciju problema zdravstva i na koncu radikalno ući u rješavanje tih problema', kazao je na RTL-u Karamarko.

Limun je iscijeđen

Nije pokrenuta proizvodnja, nijedna prava investicija nije došla u Hrvatsku, zahvaljujući njihovoj destimulaciji upravo takvih mogućnosti. Evo, u tome Vam je problem.

Oko pitanja rebalansa Karamarko je rekao kako je sada vrlo teško naći način gdje rezati te da je trebalo ranije naći mjere stimuliranja.

'Ovo je rep događaja. Limun je iscijeđen. I sad pitate kako bismo ga još iscijedili - vrlo teško. Kažem, nije pokrenuta proizvodnja, nijedna prava investicija nije došla u Hrvatsku, zahvaljujući njihovoj destimulaciji upravo takvih mogućnosti. Evo, u tome Vam je problem. Za njih više ne vidim izlaz. Oni se bave parcijalama, a ne globalom problema', kaže šef oporbe.

Razgovara s Ružom Tomašić i Kolindom Grabar Kitarović

Karamarko je rekao da će s Ružom Tomašić o mjestu na listi HDZ-a za europske izbore razgovarati kad dođe iz Australije. Kazao je da su u čvrstoj koaliciji i da će nastojati da ona pređe u klub Pučkih stranaka.

Što se tiče njenog fotografiranja ispod slike Ante Pavelića, Karamarko je rekao da je to jedan drugi problem te da misli da bi novinar morao s njom morati razgovarati o tome.

'Vi znate naš čvrst stav o bilo kojem totalitarizmu i ne dolaze u obzir takvi nekakvi ekscesi. Gospođa Ruža je na svom Facebooku objašnjavala te razloge, da je kao gošća bila tamo i nije mogla mijenjati tu situaciju', poručio je Tomislav Karamarko.

Upitan hoće li Kolinda Grabar Kitarović biti nositelj liste HDZ-a, Karamarko je rekao da u ovom momentu to još ne znaju.Napomenuo je da su u fazi kreacije izborne liste te da to će potrajati još 15 - 20 dana."

Tvrdi da ga Kolinda Grabar Kitarović nije odbila za kandidaturu za predsjednicu Republike. Šef oporbe je rekao da su nekoliko puta razgovarali pa čak i o takvoj mogućnosti te da imaju nekoliko kandidata.

Komentara 118

BA
barbaizamerike
20:28 16.02.2014.

skija i sanjka hrvatski narod

PO
poludiopremijer
20:34 16.02.2014.

Ajde Tomislave smijeni ove zgubidane to nismo zaslužili

LO
lokun
20:59 16.02.2014.

Vratio se čovjek sa skijanja i priprema evakuaciju, najbolje bi bilo da pripremi ivekuaciju iz Banskih dvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije