Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplinski udar

Najgore nas tek čeka. Idući tjedan temperature i do 40 stupnjeva

vrućina (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
21.08.2011.
u 09:55

Ljetno vrijeme zadržat će se i idući tjedan kada se također predviđaju iznadprosječne temperature i sunčano vrijeme.

Nastavlja se razmjerno dug niz iznadprosječno toplih dana. Tako je vruće i sparno vrijeme obilježilo i današnji dan, a temperature su, kako ističu u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ), u nekim krajevima bile i 39 stupnjeva.

U kopnenom području je bilo vruće i sparno, a na Jadranu te osobito u unutrašnjosti Dalmacije vrlo vruće. Najviša temperatura bila je između 30 i 34, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 34 do 39°C.

I idući tjedan će se zadržati stabilno, sunčano i većinom vedro. Temperatura zraka u prvoj će polovici tjedna rasti, u četvrtak i petak u većini krajeva bit će vrlo vruće, a u subotu poslijepodnevna temperatura samo malo niža.

Iz DHMZ napominju da se kod osjetljivijih ljudi na vrijeme mogu javiti umor, razdražljivost i glavobolja. Kroničnim se bolesnicima preporuča izbjegavati izlaske tijekom najvećih vrućina. Preporuča se zaštita od UV zračenja, laganija prehrana kao i uzimanje dovoljno tekućine.

- I dalje će biti sparno i vrlo vruće vrijeme. U unutrašnjosti do 35 Celzijevih stupnjeva, a u Dalmatinskoj zagori i čak više od 40 stupnjeva. Lagano zahlađenje nazire se tek u petak - kazao je za 24 sata meteorolog Nebojša Subanović iz Meteo-infa.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:49 21.08.2011.

Gospodo drga kad vidite kako neko glisira ---zovite broj 112 i doči če odmah policija ----kod nas je jedna budala glisirala di se nesmije i nazvao sam 112 i nedugo zatim stigla je pomorska policija i zaustavila lika koji je glisirao--nemojte samo mirno sjedit i gledati takve budale pozovite 112!

OR
orisis
12:27 21.08.2011.

rashladjivati vrat i glavu mokrom maramom i piti vode a tijelo mozhe lahko podnesti sve ostalo...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:11 21.08.2011.

Talijani : Čuvajte se , danas ću Ja voziti svoj Gliser

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije