Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U raljama presretača

Najbrži je vozač jurio 196 km/h, a rekord je pijanih - 3,08 promila

policija
arhiva vl
08.09.2010.
u 15:32

Ekipe u BMW-u zbog brzine intervenirale 1070 puta, naplatile 840 kazni i izdale 387 prekršajnih naloga i 113 optužnih prijedloga.

I dok su hrvatskim autocestama neki vozači ovoga ljeta jurili i po 250 km/h, najveća zabilježena brzina na cestama karlovačkoga prometnog čvorišta bila je "samo" 196 kilometara na sat. Najviše prebrzih vozača otkrije se na autocestama, no u policijskoj evidenciji još je takvih "crnih točaka".

Prebrzih vozača najviše je na području Tušilovića i Draganića. Usprkos čak pet semafora, najviše prekoračenja brzine u Karlovcu policija je zabilježila na "brzoj cesti". Mnoge prebrze vozače otkrio je novi karlovački presretač - srebrni BMW.

 – Aktivnosti ekipa s vozilom za nadzor brzine, popularnog presretača, usmjerene su na autoceste, jer se na njima razvijaju velike brzine koje je vrlo teško nadzirati i sankcionirati standardnom tehnikom. U prvih sedam mjeseci ove godine tim je vozilom ostvareno ukupno 1340 intervencija. Naplaćeno je 840 kazni. Izdano je i 387 prekršajnih naloga i 113 optužnih prijedloga – rekla je Andrea Lenart iz PU karlovačke.

Od 1340 čak 1070 intervencija presretača bilo je zbog prekoračenja brzine. Osim 653 kazne naplaćene zbog prebrze vožnje, niz je prekršajnih naloga i optužnih prijedloga o kojima kasnije raspravljaju pravosudne institucije.

– Policija na mjestu utvrđenog prekršaja ne oduzima vozačku dozvolu zbog prekoračenja brzine, bez obzira na to o kojoj je brzini riječ. Za te prekršaje mjerodavnom prekršajnom sudu dostavlja se optužni prijedlog ili izdaje prekršajni nalog – objašnjava A. Lenart.

Najviše vozačkih dozvola oduzeto je zbog "čašice više". Ovogodišnji pijani rekorder za upravljačem imao je 3,08 promila alkohola u krvi.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
Kakma
18:28 08.09.2010.

Samo 196 kmh,u Karlovackoj zupaniji.Moram reci malo,kod nas (ST) divljaju redovito vecom brzinom.

BR
bronhy
09:04 09.09.2010.

hmmm, zanimaju me financije! da li su opravdali skupi auto, tehniku, gume, održavanje, svoje plaće... o tome ni riječi, super...

DI
dimitrijet
09:20 09.09.2010.

bronhy Zanimaju te financije?! Pa nije u clanku rijec o prodaji starog mesa. Ako su uspjeli sprijeciti jedan jedini sudar svojim djelovanjem potpuno su opravdali svoje postojanje. Sigurnost na cestama nije nesto cime se trguje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije