Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEALNO ZA MATURANTE

Najbolja priprema za maturu: Nikola Vikić Topić objašnjava Newtonove zakone

Nikola Vikić Topić
Foto: VL
1/3
20.02.2020.
u 18:35

Isaac Newton opisao je u svojoj knjizi Philosophiae naturalis principia mathematica tri znamenita zakona gibanja, koja su po njemu dobila i ime.

Fizika je popularni predmet - barem što se tiče državne mature. Predmet je to kojeg prijavljuje sve više učenika, bez obzira koliko dobro poznaju gradivo. 

Baš zato, četiri mjeseca prije ispita državne mature zamolili smo Nikolu Vikić Topića, RTL-ova meteorologa, ali i zaljubljenika u fiziku da na jednostavan način pojasni Newtonove zakone rješavajući zadatke s ispita državne mature. Maturanti ponovite!

- Mene od malena prati ta fizika. Uvijek sam volio prirodu, znanost i okoliš. Uvijek sam to sve proučavao, eksperimentirao nešto....Ponekad i ti pokusi nisu prošli najbolje, pa sam ih sakrivao od svojih roditelja. I tako sam odlučio studirati fiziku, završio sam smjer geofiziku i meteorologiju i ono što možda mnogi ne znaju...Meteorologija je bazirana na matematici i fizici. To su temelji meteorologije i prognoza vremena nastaje na taj način - kazao je Nikola Vikić Topić koji je naveo da je predavao godinu dana fiziku u OŠ Stjepan Radić u mjestu Brestovečki u Zagorju. 

 

Komentara 1

TE
TeslaFamily6
23:35 20.02.2020.

WDF znaci GIBATI, kakav jezik vi pricate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije