Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radikalna promjena

Najbogatiji čovjek svijeta tvrdi da ćemo raditi samo 3 dana u tjednu!

rad,tvornica
Foto: MarkoMrkonjić/PIXSELL
09.10.2014.
u 08:07

Carlos Slim pozvao je na radikalnu reorganizaciju poslovnog i privatnog života modernog čovjeka kako bi se otvorilo više prostora za slobodne aktivnosti i boravak s obitelji.

Najbogatiji čovjek na svijetu, meksički milijarder Carlos Slim (74) smatra da će se u budućnosti raditi samo tri dana u tjednu. Prema Slimu, radni dan imat će, piše CNN Money, 11 sati, a u mirovinu će se odlaziti s navršenih 75 godina.

Slim je pozvao na radikalnu reorganizaciju poslovnog i privatnog života modernog čovjeka kako bi se otvorilo više prostora za slobodne aktivnosti i boravak s obitelji. Osim na veće zadovoljstvo svakog pojedinca, Slim vjeruje da bi njegov koncept pozitivno utjecao i na gospodarstvo i financijsko tržište.

– S tri radna dana u tjednu imali bismo više vremena za opuštanje i kvalitetniji život – kazao je telekomunikacijski tajkun čije bogatstvo vrijedi 80 milijardi dolara. Dodao je i da bi strojevi trebali raditi 24 sata, ljudi zaslužuju više slobodnog vremena koje mogu utrošiti u odmor, zabavu ili treniranje za drugi posao.

Meksički bogataš nije objasnio uključuje li njegov koncept i smanjenje plaća s padom radnih sati. Ipak, djelatnicima svoje kompanije Telmex nedavno je odbio povećati plaću, ali onima koji su navršili 50 godina, a rade u tvrtki od završetka srednje škole, omogućio je odlazak u mirovinu ili nastavak rada s punom plaćom samo četiri dana u tjednu.

>>Radnici iz BiH mogu ići na sezonski rad u Hrvatsku

>>4 svakodnevne radnje koje vam crpe energiju, a da niste ni svjesni

Komentara 15

MM
mmarin7053
09:36 09.10.2014.

Nek dodje kod nas u Hrvacku,mi smo već uveli radno vrijeme od 0 dana u tjednu i time pretekli njegovu ideju,a broj nezaposlenih će naravno još rasti pa ćemo time biti u vrhu...

ST
strsljen2013
08:49 09.10.2014.

Za rad tri dana u tjednu dobit ćemo plaću za preživjeti dan-dva a profit gazde povećati će se za 20x.

ST
stefj
09:20 09.10.2014.

Zaboravio je napomenuti da će i porezi narasti, pa će umjesto sadašnjih dvoznamenkastih brojki sigurno biti žestoke troznamenkaste. Kod nas već jesu, jer su davanja na plaće preko 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije