Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi radovi

Najaktivniji zavod izvan Zagreba već radi na dvije nove knjige

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi  (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
05.12.2012.
u 11:11

U knjižnici požeške gimnazije predstavili su knjigu pod nazivom Radovi 1 u kojoj se nalazi 26 radova sudionika znanstvenog skupa koji je održan u listopadu 2010. godine u povodu 800-te obljetnice Požeško-slavonske županije

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi koji je osnovan prije tri godine već je opravdao svoje postojanje. U knjižnici požeške gimnazije predstavili su knjigu pod nazivom Radovi 1 u kojoj se nalazi 26 radova sudionika znanstvenog skupa koji je održan u listopadu 2010. godine u povodu 800-te obljetnice Požeško-slavonske županije.

– Ovo je kruna našeg dosadašnjeg djelovanja. Knjiga sadrži radove koji su vezani su uz područje Požeštine, od književnosti, poljoprivrede, arheologije, povijesti, kulture, građevine, šumarstva do medicine. Naš zavod u ove tri godine prosječno je imao jedno događanje mjesečno što nas svrstava u najaktivnije Zavode izvan Zagreba. U tijeku su pripreme za tiskanje još dvije publikacije, o Matku Peiću koja će izići u veljači iduće godine te o arheološkom lokalitetu Rudine koja bi trebala biti gotova do kraja 2013. godine – kazala je upraviteljica Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi dr. sc. Snježana Jakobović.

Aktivnosti i rad zavoda u pozdravnoj riječi pohvalio je i potpredsjednik HAZU-a Jakša Barbić. A o knjizi je osim dr. Jakobović govorio i akademik i voditelj Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi Dubravko Jelčić te ravnatelj Instituta za arheologiju u Zagrebu prof. dr. sc. Željko Tomičić.

>> Šest tisuća posjetitelja na Danima otvorenih vrata HAZU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije