Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAN UČITELJA

Nagrada za najuspješnija 504 učitelja, profesora i nastavnika

Karlovac: Ministar Fuchs otvorio novu zgradu Mješovite industrijsko-obrtničke škole
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
05.10.2020.
u 19:04

Nagrada je dodijeljena na Dan učitelja, prvi put online, a ove godine novčani iznos od 10.000 kuna bruto primit će 504 najuspješnija djelatnika škola za školsku 2019./2020. godinu.

Privlačenje i zadržavanje kvalitetnih te poticanje i nagrađivanje inovativnih, kreativnih i poduzetnih pothvata odgojno-obrazovnih djelatnika važan je prioritet obrazovne politike u idućem razdoblju – poručio je tako ministar obrazovanja Radovan Fuchs nagrađujući najuspješnije učitelje, profesore, nastavnike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Nagrada je dodijeljena na Dan učitelja, prvi put online, a ove godine novčani iznos od 10.000 kuna bruto primit će 504 najuspješnija djelatnika škola za školsku 2019./2020. godinu. Najbolje nastavnike biralo se javnim pozivom koji je otvoren u svibnju ove godine, a prijavljene je ocjenjivalo povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili onih izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

– Obrazovanje, kao ključ razvoja, čini školu izvorom promjene i napretka. Učitelji su ti koji nas čine čovjekom i oni koji većom naobrazbom narodu pribavljaju sretniju budućnost. Upravo iz tog razloga, uz želju da sustavno i kvalitativno unapređivanje odgojno-obrazovnoga rada ostanu našim temeljnim ciljem, nastavit ćemo s radom na podizanju životnog standarda i društvenog ugleda te statusnog položaja učiteljske profesije, kao i poboljšanja uvjeta u kojima učitelji i nastavnici rade – poručio je Radovan Fuchs.

Naglasio je i da predstoji mnogo rada i energije oko daljnjeg unapređenja reformskih procesa, osiguravanja veće dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, uvođenja cjelodnevne nastave za učenike osnovnih škola, razvoja cjelovitog sustava osiguranja kvalitete obrazovanja na razini osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
19:39 05.10.2020.

komentar C. Zašto nagrada ide 504rima ? Svi su je oni zaslužili...

Avatar rubinet
rubinet
19:07 05.10.2020.

Komentar B : Naši učitelji su čudo. Malo rade /štrajk,korona/ ,ali imaju 90 % odlikaša.

Avatar rubinet
rubinet
19:05 05.10.2020.

Komentar A : Neka naših učitelja. Ove godine su se naradili.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije