Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predivna gesta

Nagrađeni vojnik novčanu nagradu prepustio obitelji s 10 djece

Stipe Mornar
Foto: Grad Vukovar
04.09.2018.
u 16:39

Poručnik bojnog broda Mornar rekao je da nitko od polaznika vojne škole ne razmišlja o nagradama, napose novčanim.

Poručnik bojnog broda Stipe Mornar, dobitnik Plakete grada Vukovara za najboljeg polaznika 26. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ novčani dio nagrade, koji iznosi od 5000 kuna, uručio je u utorak na svečanosti u Uredu gradonačelnika, obitelji Ivana Kella, umirovljenog vojnog invalida s desetoro djece.

„Ne samo da je svojim znanjem, trudom i zalaganjem postao najbolji u naraštaju škole 'Blago Zadro, već je poručnik bojnog broda Stipe Mornar donacijom novčanog dijela priznanja hrvatskom ratnom vojnom invalidu još jednom posvjedočio duboku povezanost između Hrvatske vojske i hrvatskih branitelja koji su temelj nastanka i vojske i države“, istaknuo je tom prigodom vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Poručnik bojnog broda Mornar rekao je da nitko od polaznika vojne škole ne razmišlja o nagradama, napose novčanim.

„Sama Povelja grada Vukovara koju sam dobio dovoljna je i neusporediva i s čim, a drago mi je da sam novčanim dijelom nagrade mogao nekome pomoći“, rekao je Mornar, poželjevši da Kellovima novčana pomoć više nikada ne ustreba.

Mornaru je zahvalio Josip Kell rekavši kako će novac otići za potrebe djece. U obitelji Kell majka je dugotrajno nezaposlena, a od desetoro djece, četiri su para – blizanci. Sedmero djece Kellovih su još uvijek učenici.

Mornar je nagrađen za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru, a Plaketa grada Vukovara uručena mu je u lipnju u povodu Dana državnosti, na promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

POGLEDAJTE VIDEO: Oružja koja se proizvode u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Cinco
Cinco
18:21 04.09.2018.

Bravo poručniče! Koliko jadnih komentatora ima...strašno. Ljudska trulež.

WI
Witman
18:23 04.09.2018.

Bravo

MU
Muzakus
18:28 04.09.2018.

Svaka cast obojici. Ima li koji bankovni racun da podebljamo tih 5tisucica sa jos kojom kunom? Da se djeci pruzi malo veselja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije