Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvorica u istražnom zatvoru

Nagovarao ga da ispod automobila konkurenata postavi 200 kg eksploziva

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
24.10.2019.
u 14:04

Istraga se provodi protiv šestero hrvatskih državljana. Oni su od travnja do listopada ove godine u više navrata međusobno jedni od drugih kupovali i prodavali heroin, MDMA–ecstasy, amfetamin i marihuanu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je četiri rješenja o provođenju istrage protiv šestero hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili čak 19 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, četiri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te poticanja na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Svi okrivljenici su od travnja do listopada ove godine u više navrata međusobno jedni od drugih kupovali i prodavali heroin, MDMA–ecstasy, amfetamin i marihuanu. Drogu su prodavali i drugima.

- Osnovano se sumnja da je 51-godišnjak od lipnja do kolovoza 2019. godine u više navrata nagovarao 25-godišnjaka da se riješi konkurenata u prodaji droge na području Varaždina tako da postavi 200 kilograma eksploziva ispod njihovih osobnih automobila, te mu je davao upute o načinu postavljanja i daljinskog aktiviranja eksplozivnih naprava - kažu u DORH-u.

Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak u travnju od 62-godišnjaka kupio pištolj i preprodao ga drugoj osobi, a da je 59-godišnjak u srpnju u osam navrata kontaktirao s jednom osobom i dogovarao nabavku eksploziva radi sastavljanja eksplozivnih naprava koje je trebao predati 51-godišnjaku.

Usto, 62-godišnjak je u svojoj kući u okolici Ivanca držao veću količinu dijelova raznog oružja  - više od 2400 komada raznog streljiva i više od 1,3 kilograma marihuane, a 55-godišnjak i 25-godišnjak u kućama u Varaždinu i okolici držali  su preko 350 grama amfetamina. Četvorica su zadržana u istražnm zatvoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije