Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt malene Nikoll

Nadzor HPK: Nije bilo propusta u radu psihologica Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradišci

Građani ispred Klaićeve bolnice u Zagrebu ostavljaju plišane igračke i pale svijeće za preminulu djevojčicu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.04.2021.
u 07:13

Još se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika, Ministarstvu socijalne politike trebali bi biti predani u utorak

Dva su tjedna prošla otkako je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu od posljedica obiteljskog nasilja preminula dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške. Izvanredni stručni nadzor nad radom dviju psihologinja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška - gotov je. Iz zaključaka proizlazi - sve su odradile kako treba.

- Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb - navodi se među ostalim u priopćenju Hrvatske psihološke komore, javlja HRT.

Još se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika, Ministarstvu socijalne politike trebali bi biti predani u utorak.

- Naše je mišljenje i to smo priopćili i rekli osobno ministru da je trebalo pričekati nadzore i strukovnih komora prije nego što se izađe u javnost s karakteriziranjem rada centra, osobno mislim da je to bilo preuranjeno i da je zapravo naštetilo sustavu socijalne skrbi - rekla je 13. travnja predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić. Nakon analize rezultata svih nadzora, i upravnog, i psihološke komore, kao i komore socijalnih radnika - Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dat će konačan sud je li - i gdje - bilo propusta u vođenju cijelog slučaja.

Komentara 23

Avatar kokobil
kokobil
09:09 19.04.2021.

Naravno da nisu ništa krivi.Prema njihovim standardima dijete se može ostaviti u obitelji u kojoj otac ima preko dvadeset krivičnih prijava.A o majci ne treba ništa ni govoriti.

ZA
ZaBoljeSutra
12:58 19.04.2021.

nije se moglo niti očekivati od nesposobne komisije da proglasi samu sebe nesposobnom. njihova primarna svrha je samočuvanje.

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:15 19.04.2021.

Svi pošteni, djete mrtvo. Božja volja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije