Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOVILI IH NA DJELU

Tabletama drogirale starca na Trešnjevačkom placu pa mu ukrale dva prstena i novac

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
13.03.2021.
u 15:02

Materijalna šteta iznosi 14.400 kuna.

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile kazneno djelo teška krađa. 

- Sumnja se da iskoristile stanje bespomoćnosti oštećenog 80-godišnjaka, na način da su po prethodnom dogovoru i izravnom namjerom, a s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, 11. ožujka 2021. godine oko 13.30 sati, došle na terasu ugostiteljskog objekta na Trešnjevačkom trgu, gdje je za jednim stolom sjedio oštećeni i konzumirao alkoholno piće. Tom prilikom su osumnjičene sjele za isti stol za kojim je oštećeni sjedio, nakon čega je osumnjičena 28-godišnjakinja pričom odvlačila pažnju oštećenog, što je iskoristila 40-godišnjakinja te u piće oštećenog ubacila više komada tableta za spavanje - navodi se u priopćenju Pu zagrebačke. 
 
Oštećeni je počeo gubiti ravnotežu i prisebnost te su osumnjičene zajedno s njim napustile ugostiteljski objekt i pješice se uputile u smjeru tramvajske stanice Trešnjevački trg. Dolaskom do tramvajske stanice, posjele su oštećenog na obližnju klupu, nakon čega mu je 40-godišnjakinja s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka koje je potom spremila u džep svoje jakne.

Nakon što je oštećeni potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa, a zatim je 28-godišnjakinja iz džepa njegovih hlača izvadila kovertu s novcem i njegov novčanik, iz kojeg je također otuđila novac.

Njih su uočili su ih policajci koji su ih brzom reakcijom uhitili i doveli u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta iznosi 14.400 kuna. Osumnjičene su nakon kriminalističkom predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
15:25 13.03.2021.

Kazne trebaju biti visoke i stroge. Ovo nije normalno. Moglo je čovjeku i pozliti, a one su ga ostavile. I to bi uz sve trebalo biti strogo kažnjivo.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
16:22 13.03.2021.

Smeće, a ne žene

PT
Pravda.tresnjevka
00:03 16.03.2021.

Za te zene zna cijeli tresnjevacki plac,jer tamo prodaju ukradenu robu,vjerojatno nisu iz zagreba,jer zagrebcani imaju svoju kulturu,a ubacivanje kojekakvih tableta 80-godisnjaku,pa to je pokusaj ubojstva plus sto im se tereti,koliko cujem po placu,poznate su u svim vecim ducanima,po kradjama,i to jako dobro,ali ovo sta su napravile,je totalno bezobrazno i nezamislivo,bas me zanima sta ce se dogoditi ,kad plate odvjetnike,da li ce se braniti sa slobode,pa nastaviti svoj posao ili ce pravda biti postena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije