Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas za djevojčicu

Nadia (3) će ipak dobiti lijek: 'Za 15 do 20 dana počinjemo s liječenjem'

Djevojčica
Foto: Getty Images
06.02.2019.
u 14:08

U tijeku je sjednica Povjerenstva za lijekove KBC Rijeka, povjerenstvo je zaključilo da je liječenje opravdano

Trogodišnja Nadia iz Pule koja boluje od Battenove bolesti ipak će dobiti lijek koji joj treba za život.

- U tijeku je sjednica Povjerenstva za lijekove KBC Rijeka, povjerenstvo je zaključilo da je liječenje opravdano. Pokrenut ćemo interventni uvoz i vjerujemo da ćemo u najkraćem vremenskom roku započeti s liječenjem pacijentice. Za 15 do 20 dana, dok se riješi interventni uvoz, počinjemo s liječenjem - kazao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka, prenosi N1.

Battenova bolest je mutacije gena zbog koje dolazi do nedostatka enzima odgovornog za izbacivanje štetnih molekula iz središnjeg živčanog sustava. Posljedica toga su epileptični napadaji, gubitak motoričkih funkcija, vida i mentalnih sposobnosti.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je ranije danas kako postoji mogućnost da se riješi pitanje lijeka za Nadiju, no da o tome treba odlučiti struka.

Pogledajte video o simptomima koji će vam otkriti imate li problema sa srcem:

Ključne riječi

Komentara 2

MM
mmaraci4
14:43 06.02.2019.

Uzet pupavcu,teršelićki,,rudanovoj,dežulovićima,tomićima i Havc-u koji financira srpske filmove i dati svoj bolesnoj djeci i još će ostati za beskućnike i siromahe.

OL
OldybutGoldy
16:02 06.02.2019.

Zakaj 15-20 dana???? SUTRA gospon Štimac, sutra. Kaj Vas brigaju nekvi interventni uvozi. Bu Vam klinka mrela prek Vi dojdete do ljeka. Jedan poziv i ljek ja na putu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije