Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadbiskupija:
Povratak na članak

'Vjeronauk u školi je izborni predmet, ali postaje obvezni kada se izabere'

Škola ne može ne ponuditi vjeronauk kao izborni predmet. Mora se izvoditi pod uvjetima kao i nastava svih obveznih predmeta

Komentari 123

TH
than
01:24 24.09.2016.

A kako sam ja isao na vjeronauk u crkvu. Odslusao misu i ostao u crkvu na vjeronauku ?!?!? Kasnije je dosao u skolu, kada sam sve odradio i svi imali 5 iz njega i dizali prosjek, a nitko ziv na misu nije otisao. Nema sto vjeronauk raditi izvan crkve... Unistili ste nauk vjere....

VL
KA
kažemja
01:23 24.09.2016.

Sve neki veliki vjernici i pobožni ljudi.A toliko kriminala , lopvluka i korupcije! Baš me zanimaju koliko ovi koji tako žestoko zagovaraju vjeronauk u školi , često idu u crkvu. Jel se ispovijedaju i idu na pričest? Jel se drže 10 Božjih zapovijedi i da li su kao takvi primjer svojoj djeci koju šalju na vjeronauk . Jer je poznato da odgoj počinje od kuće.

VL
BR
Bruneta
23:58 23.09.2016.

Vjeronauku je mjesto u crkvi,a ne u školi..!!..Škola nije sakralna ni vjerska ustanova,osim onih koje su registrirane kao katoličke škole..!..Prestanite ucjenjivati djecu i roditelje..!..U Dalmaciji su krizmu mnoge župe prebacile u 10.mj da se svećenici uvjere kako su krizmanici uu školi izabrali vjeronauk,a ne etiku..!..Ucjena je krivično djelo..! ..A vi iz VL prestanite sa cenzurom i brisanjem komentara jer narušavate pravo slobode govora..nismo odavno u komunizmu!..Ili možda jesmo?

VL
AA
AAlien
00:38 24.09.2016.

A nečime smo morali platiti to što su nas Vatikan i Njemačka priznale "preko reda vožnje". Vatikanu vjeronauk i državnu rentu, a Njemačkoj banke, telekom i tko zna što sve ne. Ne kaže se uzalud da ljubav ide preko usta, zar ne?

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
06:03 24.09.2016.

Odlicno 5..Samo tako nastavite pa cete sa koferima traziti posao u Rumunskoj i Bugarskoj.A kad ce se uvesti zakon da se zapali na lomaci oni koji tvrde da se zamlja okrece oko sunca, ili ko kaze da bog ne postoji.Nema u hrvatskoj nafte da moze glumiti Saudijsku Arabiju,to je vise put prema Meksiku ili Sudanu.Zatrpavat mozak djetu u razvoju bajkama a nije punoljetno i jos nije u stanju razmisljati svojim mozgom je velika greska ili bolje receno zlocin.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:45 24.09.2016.

Moja djeca nisu isla na vjeronauk. Neki koji su isli sad su u zatvoru. Zbog ubojstva. Dzaba u isli kad nista nisu naucili.

VL
Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
01:23 24.09.2016.

Ma ja mislim da bi se obavezan vjeronauk trebao uvesti svima od 7 do 77 godina, uz to nalogom skidanja 50% svakom zaposlenom, svaka žena iz župe jedan dan i jednu noć mjesečno da mora provesti sa župnikom inače sakramenti ne vrijede, Ovo postaje Republika Crkva, ne Hrvatska.

VL
PR
Prekobrda
01:53 24.09.2016.

Dakle zivio sam 3 godine u kuci na ulazu u crkveno dvoriste, jedna te ista lica svaki dan ujutro usred dana i navecer odlaze u crkvu. Kada sa njima porazgovarate vidite da imaju ozbiljnih problema, od osobnih, obiteljskih i ... Svi oni traze da im Bog rijesi probleme, jer se nisu u stanju uhvatiti u kostac sa svojim problemima. Nece Bog vrati muza koji je otisao zivjeti sa ljubavnicom, dobru zenu muz ne napusta ako ne naidje na bolju, Nece Bog odvinkunti clana obitelji od alkohola, droge, kriminala ili... Crkva je izmislila svetu vodu koja kao i crkva nit' pomaze nit' odmaze. Kada umrem ne treba mi svecenik niti zelim u grob niti u krematorij niti kameni blok sa krizom iznad sebe, zelim u more, biti hrana za ribe koje ce neki ljudi jesti. Ako me se itko ikada sijeti neka samo baci vlat trave u najblizi potok, rijeku ili more. A ja cu zivjeti i poslije smrti toliko dugo koliko budu zive uspomene na mene ili koliko dugo budu ziva stabla koja sam po svijetu sadio. Moja zla i dobra dijela ce nadzivjeti mene i bez crkve i bez Boga i svecenika.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
23:46 23.09.2016.

To prodavanje magle koje traje 2000 godina treba zakonom zabraniti u školama, ako netko želi da mu muškarci u haljinicama pričaju da postoji neko nadnaravno biće i da je mrtav čovjek išetao iz groba to mu treba dozvoliti da sluša, nikako ne zabranjivati, ali isključivo u crkvama, ne u školi...ovo je još uvijek sekularna država

VL
DU
Deleted user
06:40 24.09.2016.

Nakon ogromnog rimskog carstva pojavi se ovaj tip sa crvenkapicom i sedam patuljaka nakon par gemista. Zabraniti ovima crkvanjacima da si trgnu koju.

VL
Avatar lola lola
lola lola
05:56 24.09.2016.

To je otprilike ovako: vjeronauk je izborni predmet ali ako ga neko dijete ne upise (jer nije vjernik ili je druge vjere), ono ostaj sjedit vani na klupi dok njegovi ne zavrse sat. I onda se cudimo kada nisu svi ravnopravni?

VL
PR
Prekobrda
02:01 24.09.2016.

Lakse je popovati do kopati a osim toga i bolje je placeno. Mada je casnije zasluziti kopanjem popi se ne lacaju motike ma da ima i zlatno drzalo. Mozda se netko sijeca pripovjetke Sime Matavulja pop Cira i pop Spiraa i one: nikada ne trazi od popa da ti dade ruku vec da uzme tvoju ruku. Crkva i popi nisu uceni dati oni samo znaju uzeti.

VL
TS
tomislav.strahonj1
06:51 24.09.2016.

Ionako je biti katolik samo etiketa kojoj je važnije što nego tko si. Teror koji se provodi nad tkz. dobrovoljnosti. Prvo neka Biblijski dokažu. Krstenje male djece, pričest,krizmanje pa cak i obvezu istih...jadni mali katolici jer sve sto uce ii rade na vjernauku i puno nema veze. S Biblijom

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
00:36 24.09.2016.

Inače, sutra se u u crkvi Bazilike srca Isusovoga u Zagrebu održava misa za ustaške časnike... valjda će popadija pozvati djecu na vjeronauku da dođu na tu misu...Isus bi to sigurno želio...

VL
LU
lukisgd
08:39 24.09.2016.

I karamarko je iso na vjernauk, pa ozenio muslimanku, pa se rasto, pa pljacka drzavu. I opet je veliki katolik

VL
KS
Ksantipa
07:34 24.09.2016.

Svaki izborni predmet postaje obvezni i redovni kad se izabere. Ovo je nedopustivo. Vjeronauk stavljaju u raspored u optimalno vrijeme, a matematiku, fiziku, kemiju, u šesti sat, a na druge izborne predmete se dolazi u drugu smjenu. Tko je za to nadležan? Tko školama propisuje kako će raditi? Stvarno smo pravi apsurdistan.

VL
DU
Deleted user
04:55 24.09.2016.

Vjeronauk su strpali u redovni raspored a na informatiku klinci moraju dolaziti popodne. A izborni su, samo nisu ravnopravni.

VL
BR
Bruneta
03:13 24.09.2016.

U HR se 95% stanovništva izjašnjava kao katolici jer ih je na to natjerao strah kod popisa stanovništva u slobodnoj lipoj našoj.Čitave obitelji su se krsitile i obavljale sakramente po seoskim crkvama,sve u pola sata za obilate milodare.Nekima bez krsnogg lista nisu htjeli dati domovnice.Vecina ih je bila jednom u crkvi.!.U HR vlada klerikalizam i tome narod treba stati na kraj..Vratiti popove za oltare gdje im je mjesto i maknut im papke sa politike i državne blagajne!

VL
Avatar mokrice
mokrice
07:07 24.09.2016.

Izgubili smo pola satnice nastave informatike i pola satnice nastave njemačkog jezika jer djeca putnici ne mogu dolaziti na nastavu gore navedenih izbornih premeta u suprotnu smjenu ili ostajati u školi nakon redovite nastave. Toliko.

VL
DU
dubravkai16
08:13 24.09.2016.

Vjeronauku je mjesto u crkvi i nigdje drugdje. A naši crkvenjaci ne mogu napuniti crkve jer na misama politiziraju pa uvode vjeronauk u škole. Ako se Bozanić želi baviti politikom neka osnuje stranku.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.