Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo predsjednika HBK

Nadbiskup Puljić se oglasio oko obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Šibenik: Kardinal Bozanić predvodio proslavu blagdana sv. Nikole Tavelića
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
15.11.2020.
u 13:08

"Pozivam vas i potičem da u okolnostima aktualne pandemije poštujemo epidemiološke preporuke HZJZ, te da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2020. godine, u svojim domovima diljem naših gradova i sela zapalimo svijeće", navodi, između ostalog, u pismu predsjednik HBK

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbsikup Želimir Puljić uputio je danas prigodno pismo uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Draga braćo svećenici, redovnice i redovnici,

Dragi vjernici!

Javljam se kratko uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenoga) koji je od ove godine državni blagdan i neradni dan. Prošlih godina, naime, okupljali smo se u većem broju iz raznih krajeva u Vukovaru i u Škabrnji kako bismo odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata i molili za iscjeljenje svih koji su na bilo koji način bili ranjeni posljedicama ratnih stradanja, kao i za obraćenje onih koji su prouzročili velike nevolje i boli diljem Republike Hrvatske, a i šire.

Kao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije pozivam vas i potičem da u okolnostima aktualne pandemije poštujemo epidemiološke preporuke HZJZ, te da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2020. godine, u svojim domovima diljem naših gradova i sela zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata.

Posebice vas pozivam, kad već zbog aktualne pandemije ne možemo sudjelovati na uobičajenim slavljima u Vukovaru i Škabrnji, da se duhovno i u molitvi povežemo, te u svojim župnim zajednicama po mogućnosti sudjelujemo u euharistijskom slavlju i molimo za velike nakane Crkve. A u skladu s odlukom hrvatskih biskupa od prije 2 godine da uvečer istoga dana (oko 18.00 sati) znakom zvona s naših crkava odamo počast poginulima, zahvalimo za dar slobode i molimo za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine.

Neka nas u tom zajedničkom molitvenom i slavljeničkom danu prati zagovor i majčinska pomoć Marije Majke Crkve i Kraljice mučenika."

>> VEČERNJI TV Milanović o obilježavanju pada Vukovara: "Ako si zatvorio obilježavanje Vodotornja, kako možeš opravdati mimohod..."

Ključne riječi

Komentara 4

KE
Kendra
18:08 15.11.2020.

Samo nam je on još falio!

ST
Stipan
19:32 15.11.2020.

Ajte kvragu sotonisti. Ako ste svemogući otklonite coronu.

AP
ante_pustinjak
18:39 15.11.2020.

a što na sve to kaže preosvešteni uzinić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije