Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volio je Hrvatsku
Povratak na članak

Nadbiskup Puljić: Benedikt XVI. bio je veliki papa

– Mi jesmo pogođeni i žao nam je, ali nismo izgubljeni – zaključio je msgr. Želimir Puljić.

Komentari 10

PI
prava istina
14:56 11.02.2013.

E sad počinju lažne priće. Istina je da mnogima, kao i meni, ovaj Papa nije nikako legao i uopće mi nije bio simpatičan, zapravo sam od kad je on u potpunosti zanemarila pažnju šta radi, koja mu je svrha i čemu služi. Prethodni Papa je ipak bio nezaboravan i on mi je jedini bio pri srcu a bojim se da ga i nitko ne može nasljediti. Ovaj Papa je previše hladan, od pogleda pa na dalje. Osobno nemam ništa protiv njega kao čovjeka ali mi ne daje vjeru kojoj bi se mogla prikloniti nego dapaće, sve više sam postajala ateista. Mislim da je i on bio svjestan svoje nemogućnosti bliskom prilasku čovjeku. Zato mi je sada smiješno kako će neistinito, neiskreno i prilagođeno govoriti i prićati o Benediktu. Dao mu Bog zdravlja do kraja života i to bi bilo sve.

VL
Avatar Cat
Cat
15:48 11.02.2013.

Da nekog možeš poštivati i voljeti moraš ga prije upoznati...za mene jedan veliki papa. Kada je došao svi vjernici, manje ili više razmišljali smo kako nitko neće moći zamijeniti sada bl. Ivana Pavla II, jer je bio poseban, pa i i nije ga trebao zamijeniti svi smo različiti i to je ono najbolje. Svatko može dati sve od sebe na svoj jedinstven način i to je jedino važno. Volio je hrvate i Hrvatsku i mi mu istom mjerom vraćamo. HVALA

VL
NE
NebitanTJ
15:55 11.02.2013.

Tako je. Počelo se, "prava istino", lažno pričati čim si guknula. Osobno sam vrlo upoznat s djelom ovog čovjeka i mogu reći da ako je itko radio u posljednjih pedeset godina dobro KC-u, onda je to bio ovaj čovjek. To što je ovaj čovjek došao nakon (a bio je aktivan i prije, znalo se koliko on zna i može) mu je bio jedini "minus". Ljudi su navikli na Ivana Pavla i odbijanjem ovoga tobože nisu htjeli prihvatiti smrt onoga. Tu su i, naravno, one lijenčine za koje netko drugi treba vjerovati da bi vjerovali (kao ti). A tu su i mediji koji, dok je Ivan Pavao bio živ, zbog njegove popularnosti i dobrote nisu smjeli kenjkati po Papi jer bi bilo i bezrazložno, a i ne bi ih nitko više čitao. Pokrij se ušima i budi ateist, nitko ti ne brani.

VL
Avatar rimaz
rimaz
18:37 11.02.2013.

Istinu ćemo saznati naknadno. Vatikan je zvanično izjavio da papa ne odlazi zbog zdravlja. Modernizacija crkve je očito počela. Puljić je rekao sve dobro o svom šef, a što bi drugo. Novi papa možda bude i povjestan, možda bude druge rase, tko zna. Vremena i u crkvi se očito debelo mijenjaju. Škola za Bozanića.

VL
MA
Machak
19:01 11.02.2013.

Prema crkvenom nauku, na konklavu koja izabere Papu siđe Duh Sveti i napuni ih Božjom voljom - stoga je Papa izabran od Boga kao Njegov namjesnik u ovoj dolini suza i jedino je Bogu i odgovoran. A možda ima i neku komunikaciju sa istim. Stoga ni ovo povlačenje nije "od ovog" nego "od onog" svijeta uzrokovano. To bi nadbiskup trebao znati, pa čemu šok? Ma nije moguće da smatra da iza ove ostavke stoji nešto ovozemaljsko??? Jer ako je tako onda ne prihvaća ono što sam propovijeda!

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
19:44 11.02.2013.

Otišao je prosječan papa. Poslije sunčanog Vojtile, kišni Benedikt nije izdržao. Zašto mu Bog nije dao snage.!??

VL
JO
josko
20:02 11.02.2013.

Sve najbolje uz dužno poštovanje za sve odlazeće (smrt, mirovina, i sl.). Međutim i kad je izabran znalo se da je to prijelazni papa, za novo doba a nakon neponovljivog Ivana Pavla 2. Relativno za tradicionalnu Katoličku Crkvu - očekujem novog Papu bitno mlađeg (ne više od 50!?) s jednom novom orjentacijom. Naravno, ne očekujem promjene oko celibata ili homoseksualaca (pa, "liberali" nemojte se prerano veseliti za svoje razloge!)

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:22 11.02.2013.

Ajde ne trkeljajte...ovaj Papa nije bio simpatičan nikome....osim kleru i klerikalcima....većina katolika se nada da će novi Papa biti progresivan....a to neće biti tako teško jer konzervativniji od Benedikta nitko ne može biti....osobno se nadam crnom Papi

VL
DU
Deleted user
21:24 11.02.2013.

Da, stvarno je bio velik, samo u cemu? 8 godina najvecih skandala u povijesti katolicke crkve za neke je ito uspjeh. Licemjeri.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
23:58 11.02.2013.

Katoličanstvo je najraširenija vjeroispovijed u Republici Hrvatskoj. Prema popisu stanovništva u Hrvatsoj 2001., 87,8% stanovništva izjašnjava se rimokatolicima. Većina hrvatskih katolika su rimokatolici, a postoji mala zajednica grkokatolika. Ovo je zapravo kriva slika kriva jer se malu djecu registrira dokdok su jos bebe u katolickoj crkvi a u stvarnosti kad odrastu malo ih je koji vjeruju u Boga i u crkvu idu tradicije radi vecinom za Bozic i Uskrs a ne zato sto vjeruju vec tradicije radi. Ja sam misljenja da se nebi smilo nametat vjeru malim bebama vec nek covjek odluci sam kad je zreo i punoljetan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.