Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu reakcije:

'Nadamo se da porezna reforma neće Matu Rimca ohrabriti da ode u ugostitelje'

Andrej Plenković i Zdravko Marić o novim poreznim reformama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.07.2019.
u 17:11

Kao liberali pozdravljamo svako rasterećenje, no i dalje ostajemo kod našeg prvog prijedloga koji ćemo i uputiti u proceduru - kazao je HNS-ov Davor Nađi

HDZ-ov koalicijski partner HNS pozitivno je reagirao na dodatno porezno rasterećenje u četvrtom krugu porezne reforme koju su danas predstavili premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić. Poručuju, međutim, kako ne namjeravaju odustati od mjera koje su predložili koalicijskim partnerima i kako će, ne postigne li se dogovor, te mjere samostalno uputiti u proceduru. Radi se, podsjetimo, o uvođenju jedinstvene stope poreza na dohodak od 20 posto, kao i plaćanje poreza isključivo na isplaćenu dobit, opet po stopi od 20 posto.

- Već samim time što se dodatno proširilo prijedloge sa spuštanjem PDV-a na pripremu hrane u ugostiteljstvu pokazuje se da smo bili u pravu kada smo rekli da postoji prostor za još veće porezno rasterećenje. Što se tiče naše pozicije, ona je nepromijenjena. I dalje smatramo da postoji dodatan prostor za porezno rasterećenje. Kao liberali pozdravljamo svako rasterećenje, no i dalje ostajemo kod našeg prvog prijedloga koji ćemo i uputiti u proceduru - kazao nam je HNS-ov Davor Nađi. Unatoč tome što njihovi prijedlozi nisu uzeti u obzir u finalnoj verziji reforme, Nađi je uvjeren da će do dogovora ipak doći.

- Ipak, imali smo i onaj sastanak kod Mate Rimca, kada je bio dio Vlade tamo pa se nadam da se ovakvim mjerama neće gospodina Rimca ohrabriti da otvori restoran umjesto da ide u realizaciju nekih većih investicija - ironičan je Nađi.

Video: Detalji nove porezne reforme

 

Ključne riječi

Komentara 43

DE
derin
17:55 26.07.2019.

Izgleda samo da su lobi hotelijera i ugostitelja opet sebe vratili u povoljan polažaj u odnosu na nas ostale, zato su nas zadnjih dana bombardili sa slikam skupih cijena i to baš s Hvara i Dubrovnika. Ova država previše ovisi o turizmu, kojeg treba destimulirati.

TE
tetak
17:39 26.07.2019.

marić se totalno pogubio, jedne godine digne porez na turizam sa 13% na 25% a sljedeće spušta baš neozbiljno od njega i vlade kako vjetar puhne i lobiji zatraže...a ovo za niži porez mlađima od 30 će dodatno mlade natjerati da se isele jer dok navršiš 30 godina plaća ti padne za 2000 kuna možeš direktno u njemačku...

TH
than
18:04 26.07.2019.

Ma mjere su super. Eto, primjer, sokovi u birtiji će pojeftiniti zbog nižeg PDV-a, a ujedno poskupiti zbog novog poreza na šećer. I sada recite da Marić nije mađioničar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije