Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI VELEPOSLANIK

'Nadamo se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru kako bi se stabilizirala situacija'

Anvar Azimov
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
18.05.2017.
u 20:17

Na pitanje hoće li ruske banke nastaviti kreditirati Agrokor, Azimov je izjavio kako je to pitanje za Sberbanku i njihovu vladu.

Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj, prokomentirao je situaciju u koncernu Agrokor te se osvrnuo na odnose dviju zemalja.

Kazao je kako su proteklih 25 godina odnosi bili prijateljski i na obostranu korist, no i da 'proteklih 7-8 godina nije bilo aktivnog političkog razgovora'. 

- Rusija nikad ne koristi svoju pomoć kao politički instrument. pogotovo prema prijateljskim zemljama. Zanimala nas je stabilizacija Agrokora, jer nama stabilnost Agrokora znači i stabilnost vaše zemlje. Rusija je zainteresirana za oboje, jer je prijateljska zemlja Hrvatskoj. Stabilnost Hrvatske znači i kontinuitet naše bilateralne suradnje - odgovorio je Azimov za RTL na komentar da neki smatraju kako je kolaps Agrokora Putinova kazna Hrvatskoj zbog izjave premijera Plenkovića o Krimu.

Na pitanje hoće li ruske banke nastaviti kreditirati Agrokor, Azimov je izjavio kako je to pitanje za Sberbanku i njihovu vladu.

- Ali želim naglasiti da su u ključnom I presudnom trenutku naše banke odigrale konstruktivnu i ključnu ulogu. Nadamo se da će ruske banke nastaviti pomagati Agrokoru kako bi se stabilizirala situacija - kazao je Azimov koji je izjavio i kako trenutno nema planova o posjeti Vladimira Putina, no i da je 'logično da na kraju treba doći i do susreta na najvišoj razini'.

Komentara 12

Avatar sidhara
sidhara
20:46 18.05.2017.

Rusi su jedini kojima je stalo da nam ne crkne domace gospodarstvo i da sva ta masa ljudi i njihovih familija ne ostane bez posla. Ne znam zasto to rade, vjerovatno iz sazaljenja, zato sto znaju da su nam politicari saka jada i da bi prodali rodjenu mater stranom okupatoru. Celnici iz vrha ruske Vlade su rekli i za Ukrajinu, da njima nije toliko stalo do Ukrajine koliko do Ukrajinskog naroda za kojeg se boje da ce krepati od gladi s tim politicarima na Vlasti.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
21:53 18.05.2017.

ja se nadam da nece pomagat

AF
afer
22:35 18.05.2017.

Izgleda da je lik vatrogasac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije