Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turski predsjednik

'Nadam se da ćemo uspjeti spriječiti ekstremizam sirijske vlade'

Tayyip Erdogan
Reuters/PIXSELL
05.09.2018.
u 10:46

Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nastavila je u utorak zračne udare protiv pobunjenika u Idlibu

Napad na sirijsku pokrajinu Idlib, koja je pod kontrolom pobunjenika, bio bi masakr, a predstojeći summit u Teheranu, koji će okupiti čelnike Irana, Rusije i Turske, dat će pozitivne rezultate, izjavio je turski predsjednik Tayyip Erdogan, a prenio je dnevnik Hürriyet.

Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, nastavila je u utorak zračne udare protiv pobunjenika u Idlibu. Prije toga su sirijske vladine snage tjednima bombardirale iz zraka i granatirale tu regiju, što je očito bio uvod u ofenzivu velikih razmjera protiv zadnjeg velikog uporišta pobunjenika.

"Stanje u Idlibu ključno je za Tursku. Tamo se odvija nečovječan proces", kazao je. "...Ako na to područje krenu rakete bit će to težak masakr", ustvrdio je Erdogan.

Turska, koja podržava dio pobunjenika protiv Asada, nada se pozitivnom ishodu na summitu u Teheranu koji će biti održan kasnije ovoga tjedna.

"Na summitu u Teheranu dovest ćemo to pitanje do pozitivne točke. Nadam se da ćemo uspjeti spriječiti ekstremizam sirijske vlade u toj regiji", rekao je turski predsjednik.

>> Pogledajte i video rušenja viadukta u Genovi

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
11:13 05.09.2018.

haha Erdogan nekog naziva ekstremistom, to je kao da Severina nekog nazove prostitutkom.

Avatar zong
zong
12:57 05.09.2018.

Gro pobunjenika u Idlibu čine Turkmeni, naravno uz izdašnu podršku Sultana Erdogana... Turkmeni su recimo ubili onoga ruskoga pilota, srušenoga u Idlibu. Njegov ubica uhvaćen je čak početkom godine u Turskoj. Koga čudi što se sada Redžep buni?! Rusi samo rokajte, iskorijenite terorizam i oslobodite Siriju iz ovog smrtnoga, demokratskoga zagrljaja zapada... inače će i sirijci uživati demokraciju jednoga Afganistana, Iraka, Libije...

KU
kupatilo
13:20 05.09.2018.

Erdogan se ponasa kako njemu pase.Sad bi piskijo sad bi kakio.Rzsija je zapicela i nek zavrsi nek ocisti iako nevolim ruse.Jer gdje dođe njihova čizma tu trava neraste ali ako sad stanu zlo ce opet ponovo rasti.Moraju teroristi shvatiti dace biti kaznjeni bilo kad i bilo gdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije