Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

'Nadam se da će izvanredna sjednica Sabora biti do kraja tjedna'

Gordan Jandroković
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
16.07.2019.
u 13:29

Nije bila lagana situacija. Očito je to odluka koju je sam donio, rekao je Jandroković o ostavci Gorana Marića

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ušao je u 13 sati u Vladu pred kojom brojni novinari čekaju vijesti o najavljenoj rekonstrukciji Vlade. Nakon jučerašnje iznenadne ostavke ministra državne imovine Gorana Marića, čeka se tko je sljedeći te kada će se sazvati izvanredna sjednica Sabora na kojoj bi se imenovali novi ministri.

- Nadam se da će izvanredna sjednica Sabora biti do kraja tjedna, još traju konzultacije - rekao je Jandroković ulazeći u Vladu.

Upitan je li ga iznenadila Marićeva ostavka, odgovorio je da mu je teško govoriti o kategorijama iznenađenja.

- Nije bila lagana situacija. Očito je to odluka koju je sam donio - kaže glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora. Na komentar kako je poruka iz Vlade da je ministar otišao temeljem dogovora s premijerom, Jandroković je odgovorio:

- Ako je dao ostavku onda je procijenio da je sazrelo vrijeme, a o tome je razgovarao s premijerom - uzvraća dodavši kako premijera i Marića treba pitati je li premijer inicirao da podnese ostavku.

Nije želio komentirati ni USKOK-ove izvide oko Marićevog poslovanja s nekretninama, poručivši kako ne bi volio bilo kome suditi te kako za to postoje institucije.

Inače u Vladi traju i koordinacije na koje dolaze razni državni tajnici, među njima i Andrea Metelko Zgombić koja se spominjala kao potencijalna ministrica vanjskih poslova. To nije željela komentirati, ali je odlučno rekla kako nitko s njome nije o tome ni razgovarao. 

Malo prije Jandrokovića u Vladu je došao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Komentara 4

BO
Bojance
14:12 16.07.2019.

Zanimljivi su novinari, prvo reketare i napadaju svim silama bez dokaza, onda kad netko podnese ostavku nece reci moralan i odgovoran čin, nego sad nove analize i napadi zasto je podnio ostavku?!

KR
krust20
14:17 16.07.2019.

Samo da i smjesne SDPove inicijative uvrste u dnevni red da ih se skine s tapete. Ne bi me cudilo da sada ne upute prijedlog za razrijesenja u proceduru samo da sabor opet mora zasjedati tijekom ljeta. Ali, mislim da je Bero dovoljno pametan da zna da svoje neradnike ne moze skupiti tijekom ljeta i odmora i da mu se ne bi pojavila niti trecina njegovih zastupnika pa da nece nikakve proceduralne manevre niti pokusavati.

MO
Morany
14:20 16.07.2019.

jel Bero skupio 76 za opoziv ministara haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije