Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žao joj zbog strmote

Murganić: Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje

Nada Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.02.2018.
u 15:00

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote ministrica je rekla kako joj je žao da nije iskoristio priliku da svoje teoretsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je danas kako će premijer Andrej Plenković, koji ju je pozvao da bude dio Vlade, isto tako odlučiti ako to više ne bude želio.

"Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje. Premijer, kao što me pozvao da budem dio Vlade, on će isto tako, ako to ne bude želio - odlučiti za bilo koga od nas ministara", rekla je Murganić odgovarajući na pitanje ima li potporu premijera Plenkovića.

Također je novinarima rekla kako je bilo normalno i propitivanje u Saboru (o povjerenju). "Takav stav i takav put treba znati svatko od nas tko se prihvati ovog posla bez ikakvih drugih očekivanja", dodala je. Govoreći o demografskim mjerama, Murganić je rekla kako se tu radi o poreznim olakšicama, stambenim kreditima i ostalim mjerama koje su usmjerene prema potporama obitelji, kao što su  izmjene zakonskih propisa i sl.

"To smo uvijek i predstavljali, međutim isto tako smo rekli da ćemo ih uvoditi postupno, uvijek u skladu s proračunskim mogućnostima, to su također mjere koje su predlagali i naši demografi. Nikada mi nije palo na pamet i nikome u Vladi da mi u ovakvim osjetljivim situacijama ne poslušamo struku. Tim više smo željeli da bude na čelu ove Uprave demograf", rekla je Murganić.

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote ministrica je rekla kako joj je žao da nije iskoristio priliku da svoje teoretsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti, a na dobrobit građana.

Komentara 5

PR
pritiskovic
15:43 22.02.2018.

Očito ste nesposobni i nestručni da bilo što promijenite...sami sebi ste smisao i svrha.

AL
Alkana
16:42 22.02.2018.

Ministrica bi sama tebala podnijeti neopozivu ostavku jer jer nesposobna i nema hrabrosti iskoro da ju nije briga. Mjere trebaju biti drastične i najhitnije kao što je drastična i depopulizacija Hrvatske. Puuuuno i odmah!

TR
TrvtkoKomadina01
15:07 22.02.2018.

Ministrice, da nis ti bio bi netko drugi na meniju gladne krvožedne komunjarske bagre. Zato treba toj bagri pokazati zube a lustracija bi bila pravo čišćenje društva od tog smeća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije