Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dresden

Pijani Amerikanac pretučen zbog uzvikivanja nacističkih pokliča

holokaust, nacizam, ubijanje židova, nacisti (1)
Foto: Reuters/PIxsell
14.08.2017.
u 08:52

41-godišnjak, koji je lakše ozlijeđen u napadu, ispitan je zbog kršenja zakona o korištenju zabranjenih simbola...

Američki turist pod utjecajem alkohola uzvikivao je nacističke parole usred Dresdena i nije se dobro proveo, prenosi theguardian.

41-godišnjak, koji je lakše ozlijeđen u napadu, ispitan je zbog kršenja zakona o korištenju zabranjenih simbola, priopćili su iz policije u Dresdenu.

Incident se dogodio u subotu ujutro, dok je turist pod vidnim utjecajem alkohola, napustio kafić i počeo salutirati Hitleru na ulici.

- Nepoznati prolaznik istukao ga je i lakše ozlijedio, stoji u izjavi.

Napadač nije pronađen.

Javno isticanje nacističkih simbola poput svastike, ili uzvikivanje nacističkih pokliča poput "Heil Hitler", zabranjeno je u Njemačkoj od završetka drugog svjetskog rata.

Komentara 29

Avatar naroz
naroz
18:21 14.08.2017.

a da je to uradio u hr bio bi proglasen nacionalnim herojom i imao bi paradu svuda

Avatar daleko
daleko
16:09 14.08.2017.

Odma mu treba pokloniti ljetovanje u Hrvatskoj, učlaniti ga u nama poznatu stranku, i dati mu mjesto savjetnika kod našega Hase:))

MX
Mister X
23:28 14.08.2017.

Pijani Amerikanac pretučen zbog uzvikivanja nacističkih pokliča.. Nekada su Nacisti ( u vrijeme prije rata tukli protivnike ) sada je obratno protivnici tuku pijance koji su glasni i uzvikuju parole poraženih nacista !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije