Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK-ova akcija u općini Čeminac

Načelnik Pinjuh: Optužbe su minorne. Molim HDZ da se strpi i da me ne izbace

Čeminac
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.07.2019.
u 14:01

Rado bih izašao s informacijama koje mi idu u prilog, ali ne smijem zbog istrage, kaže Pinjuh

Policija je u utorak u sklopu USKOK-ove akcije ušla u prostorije baranjske općine Čeminac te provodi izvide nad više osoba, među kojima i nad načelnikom Zlatkom Pinjuhom. Uz Pinjuha su za navodne nezakonitosti koje su se dogodile sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine osumnjičeni i njegovi sinovi.

Načelnik Općine Zlatko Pinjuh javio se telefonski novinarki portala Dnevnik.hr i potvrdio da se sinoć vratio s mora te odmah sam otišao u policijsku postaju. 

"Bio sam 15 minuta na razgovoru u pratnji odvjetnika. Sve su optužbe nesuvisle i minorne", rekao je Pinjuh i dodao kako ne može o detaljima zbog istrage. Potvrdio je i da su na razgovoru s policijom bili njegovi sinovi te njegova zamjenica Anuša Rešetar i predsjednik Općinskog vijeća Marijo Kralj.

"Rado bih izašao s informacijama koje mi idu u prilog, ali ne smijem zbog istrage", kaže Pinjuh. Kazao je i kako moli HDZ-ovce da se strpe i ne izbace ga iz stranke.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u utorak, ako je načelnik Zlatko Pinjuh (HDZ) nanio štetu u toj jedinici lokalne samouprave, da njegova matična organizacija treba odlučiti treba li on otići iz nje.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
14:05 31.07.2019.

Naporno je sve ovo, nadam se da ce mediji pronaci postenog hdz-ovca valjda takvi postoje.

DO
dopizdilomi
14:21 31.07.2019.

Pustite jadnog i čestitog čovjeka na miru. Sve je po zakonu a zakon je birao narod a izlaznost je cca 25% od toga 28°su pobjednici i sastavljaju vladu. Stvarno je čudna ta demokracija gdje večina vlada.

MO
moškov
14:43 31.07.2019.

nacelnice ne izbacuje te hdz...nego politsekretari i vrhovni vođa....hdz kao najajacoj i najbrojnijoj stranci u drzavi sudi se za pljacku novca i to ogromnog novca i bivsem vođi te stranke sudi se zbog pljacke novca itd ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije