Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U BIH

Načelnik si nabavlja limuzinu sedan: 'Kako mislite da je skupo, za Općinu je!'

Facebook
23.01.2021.
u 12:02

Jozo Ivančević smatra da je nabavka opravdana i da se “mora imati neka sigurnost na putu”.

Općina Prozor-Rama raspisala je javnu nabavku za kupovinu novog putničkog automobila za potrebe ureda načelnika Joze Ivančevića procijenjene vrijednosti od gotovo 514 tisuća kuna bez PDV-a, piše Dnevni avaz. 

Automobil, opisan kao “limuzina sedan” duga najmanje 4,9 metara, mora biti crne boje, s automatskim mjenjačem i motorom od najmanje 210 kW, iako je prije tri godine općina kupila automobil.

Kada se nabavka završi, ovo će postati najskuplji službeni putnički automobil kupljen u Bosni i Hercegovini u posljednje tri godine, prema podacima Baze službenih automobila.

Jozo Ivančević smatra da je nabavka opravdana i da se “mora imati neka sigurnost na putu”.

- Ako imamo budžet i sredstva osigurana, u čemu je problem? Kako mislite da je skupo? Ako se nešto uzme evo za Općinu, to je odobreno na Općinskom vijeću, Vijeće je odobrilo. U čemu je problem? Radi Općina, radi mnoge projekte milijunske, i sad vama bitno neko auto od stotinu i nešto tisuća maraka - kaže Ivančević.

Prema podacima Baze službenih automobila Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH), kupovina službenih automobila se od početka pandemije značajno smanjila u odnosu na ranije godine.

- Što je sporno? Što sad pandemija i najbolje ne trebamo ništa ni jesti, ni živjeti? Mi radimo. Općina stvarno radi. Bori se, ima dobar standard, ima i dobar budžet. Prošle godine smo uložili 15 milijuna maraka u infrastrukturu općine. Auto smo kupili, pa što? Što rade ministri? Kakva oni auta kupuju? Ne rade ništa, a pljačkaju ovu državu - kaže Ivančević.

Općina Prozor-Rama je prošle godine kupila vatrogasno vozilo za gotovo 193.500 kuna i policijski kombi od nešto više od 317 tisuća kuna.

Ivančević kaže da nisu imali podršku kantona kada su kupovali ova vozila.

- Kupili smo i komunalnom Unimog vozilo, jedno od najsuvremenijih auta u Bosni i Hercegovini. A sad kad načelnik jedno auto treba za potrebe Općine, odmah je sad neko možda alarmirao i rekao da se načelnik razbacuje. Ne razbacuje se načelnik. Načelnik radi normalno i radi dobre stvari u našoj općini. Zar načelnik treba hodati bos i, ne daj Bože, da negdje sleti i pogine - kaže Ivančević.

U tehničkim karakteristikama za nabavku ovog vozila navodi se i da, između ostalog, mora imati najmanje šest zračnih jastuka, LED svjetla, klima-uređaj s četiri zone, multifunkcionalni kožni upravljač s tri kraka, Bluetooth bežično punjenje i povezivanje telefona, prednja sjedišta elektropodesiva, grijana, vozačevo s memorijom, paljenje vozila bez ključa, te unutarnje LED ambijentalno osvjetljenje.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:27 23.01.2021.

auto treba imat skoro 300 ks???vama i svim političarima treba romobil!

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
12:37 23.01.2021.

Zar i u Rvackoj izvjesna županica sa zaraznim osmijehom nije kupovala Audi sa posebnom glabenom linijom, samo za njenu guzu.

PV
prcko.vita
12:47 23.01.2021.

Što bi rekao Šoić, ne uljepšavam se ja zbog osobnih razloga, sve za preduzeće. Čak je naručio i pjesmu od lijepe Brene na profakturu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije