Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA IMALA PUNE RUKE POSLA

Nabavio poluautomatsku pušku za koju je vlasniku dao sat, pisaću mašinu, ukrasne tanjure...

Oružje
Foto: PU Primorsko-goranska
1/2
22.10.2020.
u 09:47

Četvorica osumnjičena za nedozvoljeno držanje i posjedovanje oružja, teške krađe i prikrivanje.

Četvorica muškaraca u dobi od 23, 60, 64 i 20 godina sumnjiče se za više kaznenih djela, što uključuje nedozvoljeno držanje i posjedovanje oružja, teške krađe i prikrivanje.

Kako je priopćila PU primorsko-goranska, policajci su 19. listopada na području Vrbovskog zaustavili vozilo riječkih oznaka, da bi malo zatim kod 23-godišnjeg putnika u tom vozilu našali pištolj marke Crvena zastava, prepravljeni plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i pedesetak komada streljiva. 

Mladić je priveden na policiju, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je tijekom 2018. i u lipnju ove godine neovlašteno, u zamjenu za druge predmete (sat, ukrasne tanjure, pisaću mašinu) od 60- godišnjaka s područja Karlovačke županije, nabavio vojnu poluautomatsku pušku i pištolj. Utvrđeno je i da je 23-godišnjak poluautomatsku pušku dao u posjed 20-godišnjaku koji ju je prodao 64-godišnjaku.

Foto: PU Primorsko-goranska

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja na širem području Vrbovskog i Ogulina  pretražila kuće osumnjičenika te je u tim pretragama našla još jednu vojnu poluautomatsku pušku s tri spremnika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veći  količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja.

Osim toga, 20-godišnjak je osumnjičen i za tešku krađu jer je utvrđeno da je 12. listopada iz kapelice na području Severina na Kupi otuđio brončano zvono te ga potom prodao 60-godišnjaku. Zbog sumnje da je kupio spomenuto zvono iako je znao da je pribavljeno kaznenim djelom 60-godišnjak je prijavljen i zbog prikrivanja.

Policija je priopćila da su osumnjičenici počinili devet kaznenih djela, te da su 60-godišnjak i 23-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije