Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Dumbović

'Na zloban način insinuiraju da dogovaram prihvat migranata'

Darinko Dumbović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.11.2018.
u 14:03

Facebookom se širi objava dotične Mire Šimić Markanović u kojima ona navodi kako je gradonačelnik Dumbović dogovorio dolazak migranata u bivše izbjegličko naselje Mala Gorica.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović prijavit će pojedine Facebook korisnike zbog širenja lažnih vijesti i javnog poticanja na nasilje i mržnju, a sve zbog informacija na toj mreži o dolasku migranata na područje Petrinje.

- Kao gradonačelnik Grada Petrinje u drugom mandatu i zastupnik u Hrvatskom saboru, a posebno kao Petrinjac, koji više od dvadeset godina aktivno sudjelujem u političkom životu Petrinje, izražavam svoju ugroženost i zabrinutost načinom komunikacije kao i objedama na moj račun, a koje je izvjesna Mira Šimić Markanović prezentirala objavom na svom FB profilu. Na krajnje neciviliziran i zloban način dotična insinuira da upravo ja kao gradonačelnik, iza leđa Petrinjkama i Petrinjcima, dogovaram prihvat migranata u naselje Malu Goricu - ističe Darinko Dumbović koji smatra kako je to učinjeno svjesno i namjerno.

Video - Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

 

Naime, Facebookom se širi objava dotične Mire Šimić Markanović u kojima ona navodi kako je gradonačelnik Dumbović dogovorio dolazak migranata u bivše izbjegličko naselje Mala Gorica koje je prije nekoliko godina napustio zadnji izbjeglica iz ratnih zbivanja devedesetih na ovom području i koje je od tada napušteno. Naselje je u državnom vlasništvu i spominjalo se prije nekoliko godina, za vrijeme izbjegličke krize, kao mjesto prihvata izbjeglica iz kvote koje se Hrvatska obvezala primiti iz Turske i Grčke. 

- Jako je dobro poznato i dotičnoj, kao i njezinim suradnicima u ovoj „političkoj kuhinji“ u kojoj vidim rukopis jednog dijela petrinjskog HDZ-a da gradonačelnik nema nikakve ovlasti donositi bilo kakve odluke u ovakvim i sličnim slučajevima, već su one isključivo u ingerenciji Vlade Republike Hrvatske i nadležnog ministarstva, u ovom slučaju Ministarstva unutarnjih poslova - napominje petrinjski gradonačelnik koji poziva i institucije da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionirale ovakve objave i istupi koji pozivaju na mržnju i linč.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:36 12.11.2018.

Ako je to istina onda gradonacelnika treba pod hitno smijeniti i zatvoriti dozivotno u najgoru tamnicu. Hrvatska vojska je upravo na podrucju Petrinje pri oslobadanju od Srba i Jugo vojske imala najvece gubitke. Sada bi trebalo da nam stvore enklavu divljaka i muslimana koji ce terorizirati sve oko sebe i mnoziti se ko stakori kao i u ostalim djelovima Evrope gdje prate samo svoje Serijatske zakone ,a Policija ne smije niti uci u njihove kvartove i regije. Neka ih prime Arapi koji su im braca po vjeri i neciviliziranom mentalitetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije