Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Immediate Response 19

Na vojnu vježbu stigli i vojnici iz Crne Gore, BiH, Sjeverne Makedonije i Slovenije

vojna vježba Immediate Response 19
Foto: MORH
1/7
21.05.2019.
u 17:30

Tijekom dana u Hrvatsku je stiglo 286 pripadnika i 71 vozilo oružanih snaga Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Slovenije

U sklopu međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19, danas je u Hrvatsku stiglo 286 pripadnika oružanih snaga Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Tako je preko graničnog prijelaza Karasović stiglo šest motornih vozila i 22 pripadnika vojske Crne Gore, a preko graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo stiglo je 99 pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa 17 motornih vozila HMMWV i tri teretna vozila.

Vojska Sjeverne Makedonije, ukupno 30 pripadnika s 12 motornih vozila u Hrvatsku je stiglo preko graničnog  prijelaza Bajakovo, a preko graničnog prijelaza  Macelj stiglo je 135 pripadnika i 36 motornih vozila iz sastava Slovenske vojske.

Foto: MORH

Riječ je o snagama koje su stigle na vojni poligon 'E. Kvaternik' kod Slunja, gdje će sudjelovati u međunarodnoj vojnoj vježbi Imediate Response 19, u sastavu multinacionalne bojne, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Hrvatske, Mađarske, Albanije, SAD-a, Poljske, Francuske, Ujedinjene Kraljevine, Litve i Njemačke.

Hrvatskim oružanim snagama dodijeljeno je zapovjedništvo multinacionalne bojne, što uključuje zapovjednika bojne i vodeća stožerna mjesta. Jedan od osnovnih ciljeva vježbe je uvježbavanje vojne mobilnosti, odnosno mobilnosti multinacionalnih snaga.

Vježba se provodi od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. na teritoriju Hrvatske i to na vojnom poligonu "E. Kvaternik" Slunj, u vojarni "Josip Jović" u Udbini, te na području Slovenije i Mađarske. Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu (USEUCOM) s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica A-5 inicijative.

>> Video pogledajte u galeriji na početku članka

Komentara 20

ZA
!zagreb!
18:07 21.05.2019.

Eto i crnogorska vojska stigla u hrvatsku. Ne onako kako su prvobitno planirali.

DU
Deleted user
18:18 21.05.2019.

Iz BiH 9 vozila stiglo, po tri svakoj nacionalnoj postrojbi. Ili ?

5S
505.scrtom
19:16 21.05.2019.

Sa djelom BiH ratovali, sa Zlovencima problemi s granicom,Crnokorci gađali Dubrovnik, jedino sa Makedoncima nemali ništa dok su nam Albanci kako neki tvrde braća.Srbi su jedini koji ne trče pred Rudom i mogu birati između Natosaveza ili Rusije mada mislim da će nam se i oni priključiti jednoga dana htjeli ili ne htjeli a da je Tito još živ hiljadu posto bi podržao ovaj neviđeni spektakl rječima takve sam vas odgajao da ne ratujete međusobno nego zajedno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije