Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Molimo sve da se cijepe, sada treba steći imunitet

Zagreb: U NSK održana redovna sjednica Vlade
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.06.2021.
u 16:02

Na početku su ministri dali izvješća o aktualnom stanu vezanom uz potres kao i o koronavirusu u Hrvatskoj

Završen je otvoreni dio sjednice Vlade. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice bilo je 19 točaka. Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je molbu građanima da se cijepe.

Na početku sjednice uvodno se obratio premijer Andrej Plenković.

"Što se tiče epidemiološke situacije ona se nastavlja poboljšavati. Ono što bi trebalo biti bolje je ritam cijepljenja, osobito prvom dozom.", kazao je premijer. "Broj cijepljenih drugom dozom se povećava, a primjećujemo da je samo za 1 postotni poen povećao broj cijepljenih prvom dozom u odnosu na prošli tjedan, što nije dobro" kazao je Plenković. "Molimo sve da se cijepe, sada treba steći imunitet uoči jeseni, s obzirom na nove sojeve, apeliram. Sad je trenutak. Zaštitimo se radi zdravlja, radi ekonomije i turizma", kazao je.

"Bili smo u Brezovici. O tome je bilo puno riječi u medijima tako da ne treba o tome puno govoriti", kazao je. 

Premijer je u ime Vlade čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja je sinoć pobijedila Škotsku s 3 : 1. “U ime cijele Vlade čestitamo našoj reprezentaciji na sjajnoj utakmici jučer i na kvalifikacijama za osminu finala europskog prvenstva", poručio je. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je kod nas danas udio novozaraženih u testiranima 2,16 posto. Popunjenost kreveta je u daljnjem padu, dodao je. 

"Situacija je zadovoljavajuća. No recentni manji porast zaraženih u Zadarskoj i Dubrovačkoj županiji je poziv na oprez. Virus se može nastaviti intenzivno širiti pogotovo novi sojevi, ako se ne cijepimo. Odluka o samom činu je na svakom pojedincu. Struka je jasna. Pozivam građane da već danas planiraju odlazak na cijepljenje", kazao je Beroš. 

Vlada je prihvatila prijedlog zaključka o produženju korištenja autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine do 1. listopada, prijedlog zaključka o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Također je Vlada prihvatila prijedlog zaključka o zaduženju Hrvatske radiotelevizije da otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe obveznicima stradalim u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenim područjima te prijedlog zaključka u vezi provedbe otpisa potraživanja i naknade za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području za srpanj 2021.     

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podnio je izvješće Vladi o radu policije.

"Stanje sigurnosti u 2020. je bilo na visokoj razini, policija je bila visoko motivirana unatoč raznim izazovima i dokazala je spremnost za učinkovitu borbu protiv svih oblika kriminaliteta i zaštitu granice, izvijestio je ministar unutarnjih poslova.

Vlada je prihvatila prijedlog da bude pokrovitelj manifestacije Đakovački vezovi. Ministrica Obuljen Koržinek pozvala je na mjere. 

 

Komentara 56

Avatar Oops
Oops
17:35 23.06.2021.

ravnozemljaši tvrde i da ni jedan avion nikad nije preletio rutu sjeverni pol-južni pol-sjeverni pol i da je to dokaz da je zemlja ravna

RI
rimac444
16:15 23.06.2021.

Propisima treba regulirati da se može tko to želi uvjetovati boravak u apartmanima , hotelima, priredbama, skupovima samo za covid putovnicama.

DU
Deleted user
16:11 23.06.2021.

Kad vidim ove ,,stručnjake,, koji se bave temama o kojima pojm a nemaju, zažalim za komunizmom. Tada si se morao cjepiti i nema trkeljanja hocu ne cu. Zato u Kini sve štima a mi na jesen opet idemo u karantenu. Ovima koji se ne žele cjepiti ( da imam vlast) uvela bi placanje troškova liječenja ako se razbole od covida. Pa ko voli nek izvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije