Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI

Na uvjetnom otpustu orobio četiri trgovine: 'Daj mi novce', vikao je prijeteći teleskopskom palicom

Uhićenje
Foto: Shutterstock
14.12.2016.
u 18:59

'Očuh me prije nekog vremena napao nožem pa nisam mogao kući'

Zbog toga što je u dva mjeseca orobio četiri trgovine u Zagrebu, odnijevši pri tome oko 6000 kuna, i to dok je bio na uvjetnom otpustu, Renato Berc (26) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu  od osam godina zatvora.

Prema optužnici, u razbojničke pohode krenuo je 21. srpnja 2016., a u to vrijeme bio je na uvjetnom otpustu zbog razbojstv  počinjenog 2014., za što je bio osuđen na dvije i pol godine zatvora. 

Berc je priznao da je počiniodjela za koja se tereti, a prodavačicama je prijetio teleskopskom palicom. U obrani je naveo i da je nakon izlaska iz Kaznionice u Glini spavao po haustorima jer se kući nije mogao vratiti zbog, kako je kazao, problema koje je imao s očuhom.

- Očuh me prije nekog vremena napao nožem pa nisam mogao kući. Uspio sam naći posao. Zaposlio sam se kao konobar u kafiću, no nisam mogao doći neuredan, a trebao mi je novac. Iskreno se kajem zbog toga što sam učinio - branio se Berc pred vijećem suca Zdravka Majerovića.

Nakon što mu je presuda objavljena vraćen je u istražni zatvor, a sva razbojstva počinio je po istom principu. U jutarnjim satima ušao bi u trgovinu, izvukao teleskopsku palicu te bi povikao:
- Daj mi novce! Potom bi zgrabio novac i odšetao.

>> Provalniku optužnica zbog smrti vlasnice kuće - udarila je leđima u zid i preminula

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije